Reggesteynleerlingen naar Nederlands kampioenschap Office-Microsoft - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteynleerlingen naar Nederlands kampioenschap Office-Microsoft

Geplaatst op: 02-06-2015 |

Twee Reggesteynleerlingen doen vrijdag 5 juni mee aan het Nederlands kampioen-schap Office. Per toeval zijn het twee meiden: Julia Kippers van de vestiging Rijssen en Esmee Engers van de W. de Clercqstraat. Beiden toetsen hun Office-vaardigheden op een speciaal NK bij Microsoft, georganiseerd door Slim.nl. Al eerder lieten zij hun bekwaamheid zien. Ze behaalden op Reggesteyn, na een officieel examen Word/ Excel, hun certificaat ´Microsoft Office Specialist´ met de hoogste scores en deden dit het snelst van alle leerlingen.

In totaal hebben 21 middelbare scholen en mbo’s hun succesvolste leerlingen afgevaardigd. Winnen betekent een eervolle vermelding én een interessant vervolg. De winnaar krijgt van Slim.nl, samen met zijn docent, een ticket naar het Microsoft Office World Championship dat plaatsvindt van 9 tot en met 12 augustus in Dallas, Texas, in de Verenigde Staten. Aan dit WK doen 130 landen mee.

Ict-vaardigheden steeds belangrijker
Er hebben dit jaar beduidend meer studenten meegedaan aan de voorronde NK dan in 2014. Waren er in dat jaar nog zo´n circa achthonderd deelnemers, nu zijn het er vierduizend. Een ontwikkeling die laat zien dat scholen ict-vaardigheden van hun leerlingen willen verbeteren. Steeds meer scholen bieden hiervoor certificeringsmogelijkheden aan. ´Leerlingen die zich certificeren weten software optimaal te benutten en hebben een streepje voor op leeftijdsgenoten; een wereldwijd erkend certificaat staat tenslotte goed op hun CV´, aldus Jeroen Borgsteede, directeur Slim.nl.

Ga terug...