Aanpassingen Wandelnetwerk Twente - Radio 350

Aanpassingen Wandelnetwerk Twente

Geplaatst op: 04-06-2015 |

Wandelaars die de komende tijd gebruik maken van het Wandelnetwerk Twente moeten rekening houden met aanpassingen in verband met werkzaamheden. Het Wandelnetwerk Twente wordt, net als het Fietsnetwerk Twente, het komende anderhalf jaar sterk verbeterd. Zo worden knelpunten opgelost en nieuwe routes uitgerold. Vele dorpsommetjes, oude kuierroutes en nieuwe belevenispaden worden als themaroute opgenomen in het Wandelnetwerk. De aanpassingen moeten leiden tot een verbetering van het wandelnetwerk zodat wandelaars langs de mooiste plekjes kunnen wandelen.

Planning verbeteringen
De aanpassingen in de routes betekenen dat bestaande routes soms tijdelijk kunnen worden omgeleid. Regio Twente plaatst hiervoor bordjes “Werkzaamheden. Graag uw begrip“ zodat de gebruikers van het netwerk attent gemaakt worden op de werkzaamheden. De routes in Zuid-Twente (gemeenten Haaksbergen, Hof van Twente) zijn als eerste aan de beurt en hier is al gestart in Haaksbergen en Sint Isidorushoeve. Daarna volgt West-Twente (gemeenten Hellendoorn, Twenterand, Wierden, Rijssen-Holten) waar binnenkort gestart wordt. Daarna is Noordoost-Twente (Dinkelland, Losser en Tubbergen, start september/oktober 2015) aan de beurt en tot slot de stedenband (Almelo, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Enschede, start begin 2016).

Kaartmateriaal
De nieuwe wandelroutes worden meegenomen in onze routeplanner. Omdat het Wandelnetwerk enorm in verbetering is en de meeste bestaande routes normaal bewandelbaar zijn, zullen we geen tijdelijke kaartjes uitgeven. Er wordt verwezen naar onze routeportal www.beleeftwente.nl/onderweg.
In de voorzomer van 2016 zal een totaal nieuwe reeks aan wandelkaarten verschijnen met daarop alle routes. Bestaande wandelkaarten blijven prima toepasbaar.

Achtergrond
Regio Twente en Provincie Overijssel willen graag de nummer één fiets- en wandelprovincie van Nederland zijn én blijven. De afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in de routenetwerken en is er een goed Fiets- en Wandelnetwerk ontstaan. Ze willen de kwaliteit, beleving en het gebruik van de routenetwerken in Twente verder versterken. Daarom gaan ze de komende maanden aan de slag met het verbeteren van het Wandelnetwerk Twente, onder andere door knelpunten op te lossen en het netwerk te verbeteren en belevenisvoller te maken.

Ga terug...