Avondvakopleiding hovenier geeft nieuwe kansen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Avondvakopleiding hovenier geeft nieuwe kansen

Geplaatst op: 04-06-2015 |

De avondvakopleiding voor hovenier die in de avonduren wordt gegeven en waarin theorie en praktijk worden gecombineerd, is gericht op werkenden in de groene sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken. Omdat de opleiding in de avonduren en op zaterdagen wordt gegeven is deze uitstekend te combineren met een fulltime baan ook buiten de groensector. Deze brancheopleiding is erkend door de VHG (Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners) en heeft daardoor een officiële status. In de groenbranche is er veel vergrijzing waardoor er grote behoefte aan nieuw en jong personeel is. Een voltooide brancheopleiding biedt een goede kans op werk in een aantrekkelijke sector.

Voor wie?
Doelgroepen die momenteel in de opleiding instromen zijn mensen die willen of moeten omscholen (van werk naar werk), langdurig werklozen (wwb’ers) maar ook mensen die reeds werkzaam zijn bij een hoveniersbedrijf, maar hiervoor nooit een officiële opleiding hebben gevolgd. Voordeel voor de deelnemer is dat hij vijf dagen kan blijven werken en daarnaast een opleiding kan volgen.

De puzzelstukjes vallen op hun plaats
Voor de deelnemers die nu in de opleiding zitten is de opleiding een uitgelezen kans die ze met beide handen hebben aangegrepen. Zo ook voor André: “Persoonlijk bevalt het enorm goed, ik denk dat het komt doordat alles nu op zijn plaats valt. Ik merk aan mijzelf dat ik met deze opleiding een beter beeld heb gekregen van wat ik wil en kan. De puzzelstukjes vallen op de plaats en ik ervaar nu pas hoe leuk het is om in het Groen te werken.”André heeft zelf de opleiding gevonden op het internet en zich aangemeld. Hij heeft een baan in een andere sector en volgt deze opleiding om zijn persoonlijke doel te behalen en dat is om in eerste instantie verbreding van de kennis op te doen. “Het gaat zelfs zo goed dat ik twee niveaus tegelijk volg, als alles goed gaat heb ik met een jaar zowel de opleiding aankomend hovenier als de opleiding hovenier afgerond.”

Omscholing en detachering
Ook Nico bevalt de opleiding goed. “Ik ben begonnen aan de opleiding Hovenier. Ik kom vanuit een werksituatie bij Defensie en heb daar de kans gekregen om een omscholingstraject te volgen inclusief detachering. Die heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen. Het is fijn om in de praktijk aan de slag te gaan en met mensen om mij heen te werken die in hetzelfde schuitje zitten. Mijn doel is om straks meewerkend voorman te kunnen zijn en samen met detachering een leuke baan te vinden.”

Stapelbare opleidingen
De brancheopleiding bestaat uit vier verschillende opleidingen die stapelbaar zijn: assistent-hovenier, aankomend hovenier, hovenier en vakbekwaam hovenier. De folder met daarin uitgebreide informatie is te vinden op de website van Groeipunt, onderdeel van AOC Oost: www.groeipunt.nl

Informatieavond
Op 16 juni a.s. is er een informatieavond over de avondvakopleiding bij AOC Oost, Bornerbroeksestraat 348 in Almelo van 19.30 – 21.00 uur. Op deze avond kunt u kennis maken met de docenten maar ook met de huidige deelnemers die hun ervaringen met u willen delen.

Voor meer informatie neem contact op met groeipunt@aoc-oost.

Ga terug...