Extra uren Huishoudelijk Hulp in de aanbieding in Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Extra uren Huishoudelijk Hulp in de aanbieding in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 05-06-2015 |

De huishoudelijke hulp is onder druk komen te staan. De gemeente Rijssen-Holten geeft nog steeds indicaties uit voor haar inwoners die zelf niet in staat zijn om dit zelf te doen of door hun omgeving. De indicatie is niet meer in uren, maar in een afspraak dat de belangrijkste gedeelten van het huis schoongemaakt worden. Hierover zijn afspraken gemaakt met verschillende zorgaanbieders.

Naast bezuiniging nu ook extra geld beschikbaar
De gemeente krijgt hiervoor minder geld van het Rijk dan voorheen, er moet dus bezuinigd worden. Ook zijn er meevallers. Rijssen-Holten heeft voor 2015 extra geld gekregen om mensen met een indicatie voor Huishoudelijk Hulp een tegemoetkoming te geven. Wethouder Ben Beens: “Extra uren Huishoudelijke Hulp in de aanbieding. Het klinkt vreemd, maar toch is het zo. We hebben voor 2015 extra geld gekregen van het Rijk om de werkgelegenheid in de thuiszorg te behouden. Dit geld is beschikbaar voor onze inwoners die nu in aanmerking komen voor Huishoudelijke Hulp vanuit de Wmo. Mochten zij extra uren Huishoudelijke Hulp willen inkopen, dan kan het in 2015 voor maar € 5,- De rest betaalt de gemeente vanuit het extra gekregen geld van het Rijk”, aldus wethouder Beens.

Wethouder Beens, die verantwoordelijk is voor de zorg in Rijssen-Holten is enthousiast over de extra ontvangen middelen. Hij kan zich goed voorstellen dat inwoners hier gebruik van willen maken, om bijvoorbeeld een extra schoonmaakbeurt te laten verzorgen of de ramen buiten te laten wassen.

Voor inwoners met een indicatie huishoudelijke ondersteuning
Dit geld is beschikbaar voor inwoners van Rijssen-Holten die een indicatie huishoudelijke ondersteuning hebben ontvangen van de gemeente. Als zij hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen zij rechtstreeks bij hun zorgaanbieder contact opnemen. Deze zorgaanbieders zijn hiervan op de hoogte. Alle mensen die een indicatie huishoudelijke ondersteuning hebben, ontvangen binnenkort een brief met gegevens hierover.

Wethouder Beens is enthousiast over deze tegemoetkoming: “Ik ben blij met deze extra middelen die wij voor onze inwoners kunnen inzetten. Voor € 5,- per uur hebt is een huishoudelijk medewerker aan het werk. Ook bevordert dit de werkgelegenheid voor deze mensen. Ik heb begrepen dat ook voor 2016 extra middelen naar Rijssen-Holten komen, wij houden onze inwoners op de hoogte”.

Ga terug...