DWA schrijft prijsvraag ‘Denkkracht voor verduurzaming’ uit - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

DWA schrijft prijsvraag ‘Denkkracht voor verduurzaming’ uit

Geplaatst op: 09-06-2015 |

Non-profit organisaties kunnen zich inschrijven voor een prijsvraag om kosteloos denkkracht in te schakelen voor de verduurzaming van een eigen locatie. De prijsvraag is een initiatief van DWA locatie Rijssen.

DWA en de medewerkers stellen kennis en ervaring beschikbaar om een non-profit organisatie te helpen met het oplossen van een probleem of vraag op het gebied van energie, installaties en/of binnenklimaat.

De prijs omvat advieswerkzaamheden die een waarde vertegenwoordigen tussen 30.000 en 50.000 euro.

Gert Harm ten Bolscher, Manager bij DWA: “Verschillende organisaties hebben het gevoel dat de energiekosten lager kunnen of het binnenklimaat verbeterd kan worden. Vaak is er niet direct geld of kennis beschikbaar om onderzoek uit te voeren en een antwoord te vinden op dergelijke vragen. Jammer, want daardoor blijven mooie kansen liggen of worden problemen niet opgelost.

DWA Rijssen biedt nu de mogelijkheid om toch een antwoord te krijgen. De locatie Rijssen bestaat 15 jaar. We vinden dat we vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid onze kennis en ervaring ook in moeten zetten voor een organisatie die een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving, maar niet de kennis of het budget heeft om de benodigde kennis in te huren. Daarom bieden we een kosteloos onderzoek aan, waarin we al onze kennis en expertise inzetten om een antwoord of oplossing te vinden. Dit doen we in de vorm van een prijsvraag.”

Voorbeelden van uitdagingen/vraagstukken waar organisaties tegenaanlopen en die ze kunnen indienen, zijn:

- Onderzoek naar mogelijkheden om energie te besparen of een duurzame energievoorziening te realiseren;

- Onderzoek en advies naar aanleiding van comfortklachten in een pand;

- Onderzoek en advies voor verbetering van de klimaatinstallaties in een pand;
- Onderzoek naar de mogelijkheid om de eigen organisatie te verduurzamen.

Wie en wanneer?
Alle Nederlandse non-profit organisaties in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland, ten noorden van de Rijn en ten oosten van de IJssel kunnen aan deze prijsvraag deelnemen.

De inschrijfformulieren kunnen worden ingestuurd (prijsvraagrijssen@dwa.nl) van dinsdag 9 juni 2015 tot dinsdag 1 september 2015 (Dag van de Duurzaamheid). De uitslag wordt op 16 oktober 2015 bekend gemaakt.
Externe deskundigen in vakjury
Van alle inzendingen worden drie projectvoorstellen genomineerd. In de commissie die de ingezonden projecten beoordeelt, zullen drie externe deskundigen en twee medewerkers van DWA Rijssen zitting nemen. De externe deskundigen zijn personen die als geen ander weten welk project een bijdrage levert aan een duurzame samenleving.

De drie genomineerde projecten zullen ter stemming aan onze relaties in de regio Rijssen worden aangeboden. Het project met de meeste stemmen wint de prijs en wordt door de medewerkers van DWA verder uitgewerkt. Voor meer informatie: www.dwa.nl/prijsvraagrijssen.

Ga terug...