Honden welkom op de Twentse recreatieparken - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Honden welkom op de Twentse recreatieparken

Geplaatst op: 10-06-2015 |

Wie samen met zijn hond de Twentse recreatieparken Het Hulsbeek in Oldenzaal, Het Lageveld in Wierden, Het Rutbeek in Enschede en Arboretum Poort Bulten in De Lutte wil bezoeken, is van harte welkom.

De Twentse recreatieparken zijn er voor de viervoeter en zijn baasje én alle andere recreanten die zich op het park bevinden. Om alle recreanten op een prettige manier te laten verblijven op de parken, zijn er gebruiksregels opgesteld. Deze worden bij de ingang van elk recreatiepark, door middel van zgn. bepalingsborden aan de bezoekers kenbaar gemaakt.

De laatste jaren constateren de parkmanagers dat hondenbezitters zich niet (volledig) aan deze gebruiksbepalingen houden. Honden en hun baasjes komen op plekken waar dat niet is toegestaan. Op Het Hulsbeek komt dit bijvoorbeeld vooral voor op het binnenterrein. Het binnenterrein omvat de zonneweides, het zwemwater en de stranden. Honden mogen hier, mede uit hygiënisch oogpunt, niet komen.
Ook op de andere parken geldt, dat honden verboden zijn op de zonneweides, het strand en in het zwemwater.

Bezoeker met hond die zich in de verbodszone bevindt, wordt door de parkmanager aangesproken op zijn of haar gedrag en wordt verzocht het betreffende gedeelte te verlaten.
Helaas blijkt het aanspreken niet voldoende te werken. Daarom ziet het parkmanagement zich genoodzaakt de aankomende periode bij herhaaldelijke overtredingen een proces-verbaal op te maken. De daarbij behorende boete kost de hondenbezitter dan € 140,00.

Voor de hondenbezitter en hond zijn er voldoende mogelijkheden om te genieten van de Twentse recreatieparken. Zo is Het Hulsbeek in het bezit van een omheind losloopveld. Dit veld bevindt zich tegenover Parkeerplaats 2 en is vervolgens te bereiken door het bospad in te lopen en daarna het eerste pad rechts te volgen. Waar hond en baas op de drie andere parken samen kunnen genieten, staat bij elk park aangegeven.

Verder kan heerlijk gewandeld worden in het buitengebied van de Twentse recreatieparken. Voorwaarde is wel dat de hond is aangelijnd.

Ga terug...