Dorcaswinkel Rijssen voert actieweek voor hulp aan Nepal - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Dorcaswinkel Rijssen voert actieweek voor hulp aan Nepal

Geplaatst op: 10-06-2015 |

De Dorcaswinkel aan de Nijverheidsstraat in Rijssen houdt een actieweek voor het door aardbevingen getroffen Nepal. De actie start op zaterdag 13 juni en loopt tot en met zaterdag 20 juni. De totale opbrengst van de verkopen in die week gaat in zijn geheel naar Mission East, een organisatie die noodhulp biedt in het district Sindhupalchok. Hier is 90 procent van de bevolking dakloos geworden. Huizen zijn volledig ingestort of zijn zo erg beschadigd dat het niet meer veilig is om er in te wonen. Mensen zijn hier, naast veel familieleden, ook hun bestaansmiddelen kwijtgeraakt.

Volgens bestuurslid Ina Proos en penningmeester Wim Geerling van de Dorcaswinkel Rijssen is het bedoeling om als Dorcaswinkel en publiek SAMEN in actie te komen voor de getroffenen in Nepal: “We verkopen in onze winkel gebruikte goederen waarvan de opbrengst helemaal bestemd is voor hulp aan mensen die in armoede leven, maar nu er behoefte is aan directe hulp kunnen we die ook geven zonder dat de financiering van onze andere projecten in gevaar komt.”

Dat er bij hulporganisaties veel geld aan de strijkstok blijft hangen, is beiden een doorn in het oog. “Omdat dit bij Dorcas niet gebeurt, voelen we ons bij Dorcas thuis en komen we ook graag in actie. We nodigen het publiek van harte uit om in de actieweek veel te kopen en men kan er zeker van zijn dat het geld dat besteed wordt voor honderd procent voor Nepal wordt gebruikt.”

De actieweek voor Nepal zal worden ondersteund met affiches en ballonnen, zodat iedereen weet dat de actieweek aan de gang is. “We hopen op een mooie opbrengst en we zullen het geld op korte termijn feestelijk overdragen aan de hulporganisaties waar Dorcas mee samenwerkt.”

Ga terug...