Meccano Gilde Nederland toont kunnen in Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Meccano Gilde Nederland toont kunnen in Rijssen

Geplaatst op: 15-06-2015 |

De tijdelijke tentoonstelling in het Rijssens Museum brengt vanaf vrijdag 19 juni aanstaande menigeen terug naar hun eigen verleden bij vader en moeder thuis. Kleine jongens speelden al 50 jaar geleden met Meccano. Bij de leden van het Meccano Gilde Nederland is de interesse in het materiaal nooit verdwenen. In de tentoonstelling zijn grote werken van hen te zien, maar ook kleiner werk dat ons de moderne wereld in Meccano toont. Tot en met zaterdag 29 augustus 2015 zijn de installaties van origineel Meccano materiaal in het museum te bewonderen.

Het Meccano Gilde Nederland werd in 1982 opgericht. Het Gilde geeft ieder kwartaal een mooi blad uit met interessante artikelen. Daarnaast houden ze diverse bijeenkomsten door het jaar heen en beheren ze een documentatiecentrum. Momenteel kent het Gilde 500 leden. Daarvan exposeren zeven leden hun modellen in het Rijssens Museum.

In 1898 bedacht Frank Hornby voor zijn twee zonen een systeem met bouwelementen waarmee zijn jongens havenkranen konden bouwen zoals ze die zagen in Liverpool. In 1901 bracht hij dit bouwsysteem op de markt onder de naam ‘The Mechanics Made ​​Easy’. De merknaam Meccano patenteerde hij in 1907. In datzelfde jaar werd de eerste Meccano-fabriek in bedrijf genomen. Al snel werd dit een internationaal bekend merk. Velen hebben er toen ze jong waren mee gebouwd. En nog steeds bestaat het systeem. Tegenwoordig bevindt het hoofdkantoor zich in Frankrijk waar tevens al het materiaal wordt ontwikkeld. Meccano wil bovendien blijvend innoveren; in 2008 bracht het bedrijf een reeks van robot-producten op de markt. U ziet in de tentoonstelling ook een geheel nieuwe racewagen naast de modellen van historisch materiaal.

Voor meer informatie www.rijssensmuseum.nl

Ga terug...