Uitvoering Muziekschool Rijssen met  overvolle zaal - Radio 350

Uitvoering Muziekschool Rijssen met overvolle zaal

Geplaatst op: 19-06-2015 |

De grote zaal van het Parkgebouw barstte donderdag bijna uit haar voegen toen de Rijssense Muziekschool haar grote uitvoering hield. “Ongekend, onze uitvoeringen worden altijd druk bezocht, maar zóveel mensen hebben we nog niet eerder gehad!”, aldus directeur Dick Sanderman.

Het programma was bont gevarieerd en liet alle facetten van de Muziekschool tot klinken komen. De vocal group maakte haar podiumdebuut met “Just give me a reason” en “When I was your man”, trompetten en saxofoons brachten de Soul Bossa Nova van Quincy Jones tot leven. De vele vioolleerlingen waren te horen met muziek uit Jamaica en Italië, pianiste Laura Troost speelde Chopin, terwijl Anne Keizer en Anna Stukker vierhandige pianomuziek van Debussy ten gehore brachten. Tot slot speelde een groep van 32 dwarsfluiten bekende songs uit de “Sound of Music”. Ladyspeaker Marian van Hal praatte het programma aan elkaar.

’s Middags hadden de leerlingen uit de basiscursussen hun eigen uitvoering al tijdens de AMV-presentatie, eveneens in de grote zaal van het Parkgebouw. Voor de komende dagen staan nog twee uitvoeringen gepland: woensdag de zanguitvoering in de Open Hof en vrijdag een uitvoering met orgel, blokfluit en dwarsfluit in de Schildkerk.

Ga terug...