Noetselerbergweg-Reggesteyn zoekt jonge MasterChef - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Noetselerbergweg-Reggesteyn zoekt jonge MasterChef

Geplaatst op: 20-06-2015 |

In de laatste schoolweek sluiten de docenten van Reggesteyn-Noetselerbergweg de lessen in leerjaar 1 af met een leuke activiteit: het MasterChef-project.

Bij het project krijgen de eerstejaars Reggesteyners een opdracht van een echte chef-kok. Dit jaar heeft de school Dennis Wijnen, chef-kok van ‘De Uitkijk’, in Nijverdal bereid gevonden zijn kennis te delen. Hij laat zien hoe hij het – vooraf geheime – gerecht maakt en serveert. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes aan de slag om zelf dit gerecht te maken, zo smakelijk en presentabel mogelijk. Een uit docenten bestaande jury beoordeelt de gerechten.

Het project stimuleert leerlingen een beroep te doen op hun intellect, creativiteit en praktische vaardigheden. Ze maken het gerecht volledig zelf, puur op basis van de grondstoffen.

Het MasterChef-project is ontstaan uit het vak Mens en Natuur dat eerder op Reggesteyn werd gedoceerd met als allerlaatste onderdeel ‘voedsel’. Het project betrekt leerlingen op een aansprekende manier bij dit thema. Waren de gerechten de voorgaande jaren redelijk basaal, bijvoorbeeld het maken van een huzarensalade, dit jaar wil de school de lat hoger leggen. Hierbij is gekozen voor een gerecht in Italiaanse sferen.

Ga terug...