Abdi Nageeye Nederlandse topfavoriet in 17e Wiezoloop - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Abdi Nageeye Nederlandse topfavoriet in 17e Wiezoloop

Geplaatst op: 22-06-2015 |

Nederlands grootste talent in de wegatletiek Abdi Nageeye debuteert in de zeventiende Wiezoloop. De Nederlandse recordhouder 10 km is tevens een van de favorieten voor een eindzege in de zeventiende Wiezoloop. Nageeye ziet de Wiezoloop als de belangrijkste snelheidstest in zijn voorbereiding op de Amsterdam marathon.Dit jaar werd Nageeye Nederlands marathonkampioen in Rotterdam


Wiezoloop
In de voorbereiding voor de Amsterdam marathon heeft Abdi Nageeye en zijn management gekozen voor de Wiezoloop . Volgens het management heeft de keuze voor de Wiezoloop alles te maken met de uitstekende naam die de wedstrijd in de loop der jaren in de internationale atletiek heeft opgebouwd. Een sterk deelnemersveld en een snel parcours lokt elk jaar weer veel nationale en internationale topatleten naar Wierden .Wie wil meetellen in de internationale marathon dient als basis een snelle tien kilometer te kunnen lopen. Abdi Nageeye, die al drie nationale titels 10 kilometer veroverde, liep in 2013 in de Parelloop van Brunssum met 28.08 een nationaal record. Deze persoonlijke toptijd maakt Nageeye tot een van de favorieten in de 17e Wiezoloop. Een Nederlandse winnaar in de Wiezoloop zou een unicum betekenen want de 10 kilometer door Wierden wordt al jaren beheerst door Keniaanse en Ethiopische hardlopers.


Internationale concurrentie.
Nageeye oogste in tal van wedstrijden al grote bewondering door de concurrentie met de Afrikaanse atleten niet te schuwen. Zo finishte de Nederlander vorig jaar bij zijn debuut in de Enschede marathon als derde (2.11.33) en liet daarbij tal van Keniaanse hardlopers achter zich. Ook in Wierden zal Nageeye tot in finale meegaan met de sterke Afrikaanse concurrentie. Hiervan zijn de Keniaan John Langat en de Marokkanen Noureddine Htaibi, Taoufik Allam op dit moment de grootste concurrenten voor Abdi Nageeye. Zij zijn in staat om de snelste tijd dit jaar in Nederland gelopen te benaderen. Met 28.07 (Stadskanaal) voert de Keniaan Mitei de jaarranglijst aan tien kilometer aan. Nageeye liep dit jaar op de 10 kilometer al een tijd van 28.50 en werd daarmee voor de derde keer nationaal kampioen in Schoorl.

Nationale top
Uit eigen land zal ook dit jaar weer de nationale top in de Wiezoloop van start gaan.
Olfert Molenhuis start net als vorig jaar opnieuw in de Wiezoloop. Hij won vorig jaar de nationale baantitel 10.000 meter.De atleet uit Assen voegde daar dit jaar in mei nog een derde plaats aan toe bij het nationaal kampioenschap halve marathon in Leiden. Een andere nationale topper in de zeventiende Wiezoloop is Koen Raymaekers . Hij was vorig jaar de beste Nederlander in de Wiezoloop. Hij klopte toen in een prachtig duel Olfert Molenhuis. Ook Raymaekers is nog van plan zich te kwalificeren voor de Olympische marathon van Rio de Janeiro (2016).

Internationale atleten
Er wordt op dit moment nog met div. internationale atleten gesprekken gevoerd die naar verwachting het deelnemers nog komen versterken. In de week voorafgaande aan de Wiezoloop wordt het totale deelnemersveld gepresenteerd.

Ga terug...