erUitStappen in Okkenbroek - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

erUitStappen in Okkenbroek

Geplaatst op: 26-07-2006 |

Okkenbroek

Op de drie woensdagen in de bouwvakantie, 2, 9 en 16 augustus, worden in Okkenbroek
erUitStap-middagen georganiseerd waar genoeg te doen en te zien is voor een hele “middag uit” voor jong en oud, voor elke portemonnee.
Terwijl de winkels ook gewoon geopend zijn zetten de winkeliers uit ’tNoaberhuus buiten kraampjes neer waar voor iedereen wel wat te koop is, van leuke haarspulletjes tot hebbedingetjes, kleine cadeautjes, speelgoed, enz. enz.
Ook worden er onder meer tweedehands boeken verkocht en is er een kleedjesmarkt. Op het terras is het goed toeven, zeker met een gezellig muziekje er bij!

Binnen in het Noaberhuus kan men de expositie bekijken van verschillende kunstschilders, dus ook voor verschillende smaken. Kinderen kunnen zich ook prima vermaken, voor hen zijn er volop speelmogelijkheden.

In de kern van het dorp staat een collectie oldtime tractoren en landbouwmachines opgesteld die zeker de moeite van het bekijken waard is. De Dorpskerk, ruim een eeuw oud, is geopend ter bezichtiging en daar worden desgewenst rondleidingen gehouden. In het Motormuseum vertelt eigenaar Hein van der Vegt met plezier over zijn passie: zijn grote verzameling aloude motoren.

Tuinliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Tuin van hEden op de monumentale boerderij de Grote Brander waar Kris Tolomey vertelt over de achtergronden van haar manier van duurzaam tuinieren en een rondleiding geeft door de tuin.
Vanaf twee uur staat er in de buurt van ‘t Noaberhuus een paard en wagen mét koetsier klaar om een tochtje door het dorp te maken. Zo’n tocht duurt ongeveer tien minuten en is gratis. De koetsier heeft echter wel te kennen gegeven dat, wanneer het paard vermoeid raakt, hij er mee moet stoppen.

Wandelliefhebbers kunnen ook zeker aan hun trekken komen: vanuit het dorp zijn er verschillende routes uitgezet door Okkenbroeks groene dreven.

Het dorp ligt aan meerdere fietsroutes en zo’n middag erUitStappen leent zich dan ook geweldig als doel of onderdeel voor een fietstocht!
Maar ook voor degene die lekker rond wil toeren met de auto kan dit een leuke tussenstop worden!


Ga terug...