Vanaf juli betaald parkeren op Het Lageveld in Wierden - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vanaf juli betaald parkeren op Het Lageveld in Wierden

Geplaatst op: 23-06-2015 |

Vanaf 1 juli moeten bezoekers gedurende het gehele jaar betaald parkeren op recreatiepark Het Lageveld van Regio Twente. Waar ze al gewend waren om op zonnige dagen tijdens het hoogseizoen parkeergeld te betalen, geldt dat nu ook gedurende de andere maanden van het jaar. Een bezoeker betaalt €5,- van 1 mei tot en met 31 augustus en €2,- van september tot en met april. Het heffen van parkeergeld (via een automatisch parkeersysteem) is nodig om er onder meer voor te kunnen zorgen dat de kwaliteit en toegankelijkheid van Het Lageveld behouden blijft. De entree tot de recreatieparken van Regio Twente blijft gratis.

Voor parkmanager René Nollen staat kwaliteit hoog in het vaandel. “De bezoeker ziet dit terug in de wekelijks gemaaide zonneweides, goed onderhouden speeltoestellen en schone toiletten. Om de hoge kwaliteit te borgen vraagt dit elk jaar voldoende middelen waarbij parkeergelden een bijdrage leveren. Het kwaliteitsniveau verlagen is echter géén optie.” Het behouden van toegankelijkheid door het heffen van permanent parkeergeld roept wat vragen op. Hiervoor geeft René Nollen aan dat door het heffen van parkeergeld, er geen entreegeld wordt gevraagd. “De entree tot Het Lageveld blijft dan ook gratis.” aldus René Nollen.

Meer inkomsten
Het permanent heffen van parkeergeld is één van de maatregelen om meer inkomsten te realiseren. Dit naast het verpachten van ondergrond en het binnenhalen van meer evenementen, zoals Boulevard Outdoor en Festival Het HOUT nooit op. Op de meeste recreatieparken in Nederland is het betaald parkeren al geruime tijd ingevoerd.

Jaarabonnement na acht keer parkeren al terug verdiend
Via de website van Het Lageveld is het mogelijk om een jaarabonnement te kopen voor € 40,- waarmee de bezoeker het gehele (kalender)jaar terecht kan op Het Lageveld. Op deze manier kan een bezoeker die voor een uurtje op het park komt, ook goedkoper parkeren. Dit betekent dat de bezoeker het bedrag in de zomer na acht keer parkeren heeft terugverdiend. Bij de invoering van het automatische parkeersysteem wordt een speciale actie gehouden om het publiek te laten wennen aan het dagelijks betalen van parkeergeld. Vanaf 1 juli 2015 wordt een jaarabonnement aangeboden (van € 40,-) voor bijna 2 jaar (22 maand) met een geldigheidsdatum tot 30 april 2017.

Op de fiets
Ook hoopt René Nollen dat er door de invoering van het continue heffen van parkeergeld meer mensen op de fiets komen. “De route naar Het Lageveld is een leuke route en goed te fietsen vanuit Wierden, Vriezenveen, Almelo en omstreken. Nog niet zo lang geleden werd bekend dat Twente landelijk is gestegen naar de derde plek als fietsregio. Om fietsen te stallen hoeft de bezoeker geen geld te betalen”.

Ga terug...