Thuiszorgmedewerkers TSN doen aangifte van loondiefstal - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Thuiszorgmedewerkers TSN doen aangifte van loondiefstal

Geplaatst op: 23-06-2015 |

Thuiszorgmedewerkers van TSN trekken deze week samen met FNV Zorg & Welzijn in een zorgkaravaan door Oost-Nederland om te protesteren tegen het massaontslag en de loondump die hun werkgever doorvoert. Vanmiddag komt de karavaan onder meer aan in Deventer. Hier zullen de thuiszorgmedewerkers aangifte van loondiefstal doen bij de politie.

TSN - een van de grootste thuiszorgorganisaties in Nederland - heeft onlangs laten weten 650 thuiszorgmedewerkers te ontslaan en het loon van 4.300 mensen met 30 procent te verlagen. Volgens de organisatie is dit het gevolg van kabinetsbeleid. De thuiszorgmedewerkers zijn echter boos op hun werkgever die de rekening volledig neerlegt bij de zorgverleners en de kwetsbare mensen die zorg nodig hebben. Samen met FNV Zorg & Welzijn voeren de medewerkers al weken actie tegen de zorgafbraak en hebben zij een bezwaarschrift ingediend tegen de loonsverlaging.

De zorgkaravaan is gisteren vertrokken uit Almelo en voert vandaag langs Deventer en Apeldoorn. Actieleider Marian Beldsnijder van FNV Zorg & Welzijn: 'Ik ben enorm trots op deze vrouwen die opkomen voor goede zorg en werkgelegenheid. Met de vierdaagse maken we duidelijk dat TSN het onmogelijke vraagt van werknemers en dat er door hun toedoen veel mensen in de problemen komen. Dat kan zo niet langer.'

Route
De tocht start elke dag om 16.00 uur:
Dinsdag 23 juni van Holten naar Apeldoorn. Om 16.45 doen de thuiszorgmedewerkers aangifte bij het politiebureau van Deventer.
Woensdag 24 juni van Apeldoorn (gemeentehuis) naar Nijkerk
Donderdag 25 juni start in Nijkerk (gemeentehuis)

Red de zorg
FNV Zorg & Welzijn wil dat het kabinet stopt met snijden in de zorg. Zorgmedewerkers in het hele land voeren continue actie voor het behoud van zorg en werkgelegenheid. Ook zijn FNV en CNV vorige maand de volkspetitie Red de zorg gestart. In enkele weken tijd hebben honderdduizenden Nederlanders, waaronder prominenten als Humberto Tan, Albert Verlinde, Willeke Alberti, Paul Witteman, Sonja Barend en Arie Boomsma de petitie ondertekend. FNV en CNV zullen de handtekeningen vrijdag 19 juni overhandigen aan het kabinet.

Ga terug...