Lokale Veteranendag Rijssen-Holten 27 juni 2015 - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Lokale Veteranendag Rijssen-Holten 27 juni 2015

Geplaatst op: 25-06-2015 |

Op de laatste zaterdag van juni vindt in Den Haag de Nederlandse Veteranendag plaats. Voor veteranen die hier niet bij kunnen of willen zijn, houdt de gemeente ook dit jaar weer een lokale Veteranendag. Het comité Herdenkingen organiseert dit evenement op zaterdag 27 juni in het Parkgebouw in Rijssen.

Alle veteranen in de gemeente, jong en oud, zijn uitgenodigd voor de lokale Veteranendag op zaterdag 27 juni vanaf 10.30 uur in het Parkgebouw, Oosterhofweg 49 in Rijssen. Voor de veteranen een bijzondere gelegenheid om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. Na het ceremoniële vlag hijsen en het maken van een groepsfoto is er tijd voor gezellig samen zijn, een wandeling in het park en een gezamenlijke lunch.

Op de Veteranendag wordt stilgestaan bij de inzet van de militairen in het verleden, maar ook bij die van veteranen van recente missies. Missies waarbij zij hebben bijgedragen aan vrede en veiligheid in de wereld. De gemeente vindt het van belang om stil te staan bij allen die hieraan een bijdrage hebben geleverd, en nog steeds leveren bij activiteiten voor vredesoperaties.

Burgemeester Arco Hofland legt uit: “Nog dagelijks lijden mensen onder gewapende conflicten en de schending van mensenrechten. Op veel plaatsen in de wereld moeten mensen elke dag vechten voor hun bestaan. Onze veteranen zetten zich in voor vrede, veiligheid en stabiliteit in de wereld. Met de Veteranendag eren we alle veteranen, jong en oud, die zich hiervoor hebben ingezet of nog steeds inzetten.”

In de afgelopen jaren is de Nederlandse Veteranendag steeds meer gaan betekenen voor de veteranen. Het heeft ook gezorgd voor meer waardering bij de Nederlandse bevolking. Als extra uiting voor het respect voor onze veteranen draagt de burgemeester van Rijssen-Holten een witte anjer, net als bij de Nederlandse Veteranendag. Daarnaast wordt iedereen die zijn of haar dank voor het werk van de veteranen wil uiten, van harte uitgenodigd een witte anjer op te spelden.

Ga terug...