Zaterdag 4 juli in het teken van de triathlon in Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zaterdag 4 juli in het teken van de triathlon in Holten

Geplaatst op: 26-06-2015 |

Dat Holten het meest geliefde triathlondorp van Nederland is blijkt uit de vele inschrijvingen van nationale en internationale triatleten. Voor het eerst is de deelnemerslijst dit jaar boven alle verwachtingen. Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, is zeer positief gestemd. “Landenteams als Australie, Ierland en Canada hebben hun volledige ploeg aangemeld. Dat is nog niet eerder gebeurd. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat Holten dit jaar niet samenvalt met de Franse Grand Prix Triatlon. Deze wedstrijd vindt dit weekend in Duinkerk plaats. Om toch de nodige punten voor de Olympische Spelen te halen kiezen de internationale triatleten binnen Europa voor Holten”, meent Pieters.

Op zaterdag 4 juli is het centrum van Holten compleet omgebouwd tot een professioneel Triathloncircuit. Met grote namen als de Nederlandse Rachel Klamer, momenteel zevende op de wereldranglijst en de Amerikaanse dames Renee Tomlin en Kirsten Kasper wordt deze 31ste editie van de Triathlon Holten een enorme belevenis voor iedereen! Bij de heren zijn Ryan Sisson uit Nieuw Zeeland en de Australiër Peter Kerr de grote favorieten. Beste Nederlander is Jorik van Egdom.

Elk jaar is de Holtense triatlon een fantastisch spektakel. Niet alleen de triatleten genieten van een prachtige landelijke omgeving waar het zwemonderdeel start in de Domelaar, het fietsparcours over de Holterberg voert en de looproute door het centrum van Holten gaat. Ook het publiek weet zich prima te vermaken aan de zijlijn van het parcours en te amuseren met de feestelijke randactiviteiten. Aan de jonge bezoekers van de Triathlon is ook gedacht. Speciaal voor kinderen heeft Stichting Triathlon Holten zaterdag 4 juli een kinderstraat op de Smidsbelt ingericht met verschillende speeltoestellen, een schminkhoek, gratis popcorn en suikerspinnen.

Tijdens de wedstrijden op zaterdag kan men terecht op de Sport- en promotiemarkt waar sponsoren hun producten presenteren.Nadat alle triatleten van de achtste afstand zijn binnengehaald door familie en vrienden barst de After Race Party los met een spetterende muzikale act van Frappant en de allround DJ Mauz.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Neem dan een kijkje op www.triathlonholten.nl

Ga terug...