Street Art Happening” op de Wiezo-kunstmarkt - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Street Art Happening” op de Wiezo-kunstmarkt

Geplaatst op: 27-06-2015 |

Het 'Wiezo' Zomerfeest is het grootste evenement van de gemeente Wierden. Het festijn heeft haar naam en faam te danken aan haar open karakter en de vele activiteiten die er gedurende drie dagen plaats vinden. De gehele dorpskern van Wierden wordt gebruikt en tijdens deze dagen kan het publiek gratis genieten van de vele georganiseerde zaken zoals: de grootste 3 daagse markt van Wierden, met diverse kinderfestiviteiten, seniorenmiddag, streekmarkt, dam simultaan, optredens van lokale orkesten, sport demonstraties, Wiezoloop, Kunstmarkt, e.d.

Voor de zesde keer zal er dit jaar op vrijdagmiddag 3 juli 2015 van 14.00 tot 18.00 uur een Kunstmarkt georganiseerd worden. Deze zal plaats vinden midden in het centrum van Wierden en wel aan de Tolgaarde, terzijde van het Burg. van den Bergplein en nabij de Dorpskerk. Deze plek is gekozen om de Kunstmarkt een prominente plek te geven binnen de braderie die het centrum van Wierden beslaat.

Nieuw op de Kunstmarkt is de “Street Art Happening”. Gedurende de hele middag van 14.00 – 18.00 uur geeft de getalenteerde nationaal bekende Zwolse grafitti kunstenaar Stefan Alberts een “live” workshop op het grasveld tussen Tolgaarde en Gemeentehuis. Onder leiding van Stefan kunnen de bezoekers van de kunstmarkt, van jong tot oud, gratis de spuitbus ter hand nemen. Onder het motto “Welkom Wierden” worden 4 panelen bewerkt tot ware graffiti kunstwerken. Deze panelen worden naderhand door de Gemeente aan de bouwhekken bij de nieuwbouw bij het nieuwe Stationsplein gehangen. Wat een geweldige Street Art ontstaat hier straks live aan de Tolgaarde, onder heerlijke klanken van de diverse straatmuzikanten.

De Wiezo-Kunstmarkt biedt uiteraard ook weer een grote verscheidenheid aan kunstwerken tegen betaalbare prijzen. Deze markt is bedoeld voor een gemengd publiek; zowel voor kunstkenners als voor beginnende kunstkopers en alles daartussen dat kennis wil maken met kunst. Ook dit jaar worden bezoekers weer verwend door een grote verscheidenheid aan schilderijen, sculpturen, keramiek, unieke glasobjecten en sieraden. De Wiezo-Kunstmarkt wordt gehouden in het gezellige centrum van Wierden aan de Tolgaarde naast het terras van Brasserie de IJzeren Pot. Wierden telt vele gratis parkeerplaatsen en het bezoeken van de kunstmarkt is uiteraard gratis.
Aantal kramen: ca. 25 stuks

*Voor vragen over dit bericht of meer informatie kunt u contact opnemen met Johannes Dollen, dollen@orbita.nl *

Ga terug...