Talententeam Manege Snorrewind presteert goed in Barchem - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Talententeam Manege Snorrewind presteert goed in Barchem

Geplaatst op: 29-06-2015 |

Manege Snorrewind heeft dit jaar voor het eerst een talententeam opgericht. Een selectie van manegeruiters krijgt een jaar lang de kans om zich te ontwikkelen in de dressuur en/of het springen. Zij volgen hiertoe wekelijks een groeps- en privéles in de dressuur en/of springen, krijgen meerdere keren per jaar themabijeenkomsten, begeleiding en een wedstrijdplan. Deze selectie krijgt een persoonlijk paard of pony toegewezen, waarmee het hele jaar getraind kan worden. Deze selectiegroep krijgt een startpas, waarmee op KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) wedstrijden gestart kan worden. Op een KNHS wedstrijd starten over het algemeen ruiters met een eigen paard of pony, aangesloten bij een rijvereniging of ponyclub.

Manegeruiters rijden doorgaans proeven van de FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersport Centra) op de manege. De beoordeling tussen FNRS en KNHS proeven verschilt. Bij de manegeproeven wordt de rijvaardigheid van de ruiter beoordeeld, bij de KNHS wedstrijden de combinatie. Bij de FNRS proeven kan een ruiter met een minder makkelijk manegepaard nog steeds goede punten scoren en wordt er vaak op steeds andere paarden of pony’s gestart. Bij een KNHS wedstrijd wordt de combinatie als geheel beoordeeld.

Afgelopen zaterdag 27 juni startten de ponyruiters van het Talententeam op een KNHS wedstrijd in Barchem in de B (Begin) dressuur. Voor alle ruiters een spannende dag, omdat de meesten nog niet (vaak) op een ander terrein gestart waren. Alle ruiters deden erg hun best. Martine Immerzeel reed met Donald en Daniël van der Berg startte met Patrick. Helaas haalden zij nog niet de benodigde 180 punten, waarmee een winstpunt gekregen wordt. Vera Greven wist met pony Pino in twee proeven twee winstpunten te rijden, maar viel met 181 en 183 punten nèt buiten de prijzen. Fay van Dockum was de absolute topper van de dag. Zij reed met manegepony Mickey twee prachtige en zeer nette proeven, waarbij ze bij beide juryleden de eerste plaats wist te behalen. Met een score van 202 en 214 punten nam Fay maar liefst 5 winstpunten mee naar huis. Aan het eind van de dag bleek dat zij de hoogste score van het hele deelnemersveld in alle klassen was en won daarmee ook nog een privéles van amazone Fenneke Dikken. Jurylid Kim Weustink, die de 214 punten uitgeschreven had, zei; “dat het een mooie combinatie was en Fay erg netjes gereden had. Het rijden van KNHS wedstrijden met een manegepony is een mooie kans voor kinderen zonder eigen paard of pony. Ze leren hier zóveel van! En het bewijst, dat ook met manegepony’s erg goede resultaten behaald kunnen worden”, aldus Weustink.

Voor de rijvereniging van PSV Snorrewind startten ook nog Joep Bronsvoort, Kirsten Bakker en Loes Bronsvoort. Joep startte met Enjoy in het B springen en met Macho in de klasse M. Met beide pony’s haalde hij een tweede prijs. Kirsten Bakker werd helaas uitgebeld in haar parcours. Loes Bronsvoort won in het B springen met Mickey de eerste prijs en reed twee prachtige dressuurproeven met Enjoy in de klasse B. Daarmee werd zij eerste met 187 punten en bij de tweede proef tweede met 190 punten.

Ga terug...