20e Wandelteam schrijft zich in voor KWF SamenLoop voor Hoop - Radio 350

20e Wandelteam schrijft zich in voor KWF SamenLoop voor Hoop

Geplaatst op: 05-07-2015 |

Nog net voor de zomervakantie van start ging heeft het 20e team zich voor deelname aan de SamenLoop voor Hoop Holten ingeschreven. De organisatie is heel trots op deze mijlpaal. Het evenement dat op zaterdag 10 en zondag 11 oktober plaatsvindt begint zo steeds meer vorm te krijgen.
Het team 't Löp wa Lös uit Dijkerhoek had geen flauw vermoeden toen zij hun inschrijving aan Teamwerving doorgaven dat ze nummer 20 waren. Maar blij zijn ze er mee. ‘We delen als buren veel lief en leed. We vieren onze feesten, maar zijn er ook voor elkaar op minder leuke momenten. Ook deze SamenLoop willen we graag met elkaar delen, omdat dit doel, geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding, voor iedereen van belang kan zijn.’

Dat het een actief team is lieten zij al eerder zien door met een SamenLoop-kraam op het Dijkerhoeksfeest te staan. Hierbij haalden zij het mooie bedrag van € 605,05 op. Geld dat na het evenement van 10 en 11 oktober allemaal naar het KWF gaat voor wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek waarmee men betere behandelmethodes en medicijnen wil ontwikkelen om zo de overlevingskansen voor mensen met kanker te vergroten en de kwaliteit van leven voor survivors te verbeteren.

Het team bruist nog van de plannen. Cobie Jansen, de teamcaptain, vertelt dat ze nog bezig is om in augustus of september een optreden van het cabaret duo Entr’act in het Kulturhus in Dijkerhoek te organiseren. ‘Als er voldoende interesse is zal er een matinee en avondvoorstelling zijn.’ Daarnaast zijn ze ook al bezig met een activiteit voor als de 24-uurswandelestafette in oktober op sportpark Meermanskamp plaatsvindt. Alle deelnemende teams zullen dan op het veld naast het wandelparcours voor bezoekers een braderie houden. Leuk detail is dat er al drie teams uit Dijkerhoek zijn en een vierde in de maak is. ‘We hebben aan de organisatie van de SamenLoop gevraagd om onze tenten bij elkaar te plaatsen, zodat we een Dijkerhoekstraatje kunnen vormen’, lacht Cobie. Zeker is dat we nog veel van team 't Löp wa Lös zullen horen!

Meer info is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/holten, op Facebook: SamenloopvoorhoopHolten en Twitter: @SLvHHolten

Ga terug...