Rachel Klamer wint sprintafstand Premium European Cup dames 2015 - Radio 350

Rachel Klamer wint sprintafstand Premium European Cup dames 2015

Geplaatst op: 05-07-2015 |

Rachel Klamer heeft voor de vierde keer de Premium European Cup dames gewonnen tijdens de 31e editie van de Holtense Triathlon. Bij de heren kwam de Fransman Aurélien Lebrun als eerste over de finish. De Junioren European Cup mannen werd gewonnen door de Noor Gustav Iden die de eerste podiumplek pakte. Bij de junioren dames was Tayler Knibb uit Amerika de snelste atleet.

De organisatie van de Triathlon Holten kan terugkijken op een memorabele en succesvolle 31e editie. Het aangepaste triathlonweekend stond zaterdag 4 juli in het teken van de Premium en Junioren European Cup dames en heren. Om de internationale toptriatleten van de hoge temperaturen te ontzien was de afstand voor de elite aangepast. De gebruikelijke ITU Olympische afstand van 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen werden gehalveerd naar de ITU sprintafstand. Dat betekende dat de triatleten maar 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Enkele triatleten konden zich goed vinden met deze beslissing. Rachel Klamer, de grand vedette van de Holtense triathlon liet eerder weten dat de sprintafstand niet haar sterkste afstand is. En toch wist ze haar concurrenten op het loopparcours ver achter zich te laten. “Ik was best zenuwachtig omdat ik wist dat er betere lopers tussen zitten. Maar mijn wissels gingen super. Toen ik hoorde dat ik 1 minuut voorlag met lopen geloofde ik het eerst niet. Ik keek om en zag dat het echt waar was. Nou, toen kon ik alleen nog maar genieten!”, vertelt een blije Klamer.

Tijdens de vier series werd soms een hete strijd geleverd. Vooral de Elite heren legden in een hoog tempo de drie onderdelen van de sprintafstand af. Ryan Sisson die tweede werd bij de Premium European Cup heren was onder de indruk van de organisatie en het parcours. “Jammer dat we geen Olympische Distance konden doen. Dan was de race nog pittiger geweest.” Ook winnares van de Junior Cup was enthousiast over de Holtens triathlon en het publiek. “Het is mijn eerste keer hier en ik vond het fantastisch. De race ging heel goed. Ik had een mooie voorsprong en hoefde geen strijd te leveren met de rest.”

Kort achter elkaar en met weinig verschil in tijd kon het publiek genieten van triathlon op topniveau. Bij de Domelaar, waar de atleten van start gingen, langs het fietsparcours en op en rondom het finishterrein stonden vele toeschouwers alle toppers aan te moedigen. De reacties van de triatleten waren meer dan lovend. De vele waterposten, de goede beslissing om de races later op de dag te houden en het enthousiaste publiek aan de zijlijn werden meerdere malen genoemd.

Alle overige series zoals de bedrijventeams, Olympic Distance en de achtste triatlon die op zaterdag van start zouden gaan waren vanwege de hoge temperaturen afgelast. Dit is in de geschiedenis van de Holtense triatlon nog nooit eerder voorgekomen. Ook afgevaardigden van de Europese Triatlon Bond hadden dit nog niet meegemaakt. “En dat het uitgerekend in Holten moet gebeuren, daar waar de sport triathlon zo ontzettend leeft.”

Het triatlon weekend ging vrijdagavond al van start met een grandioos openingsfeest op de Kalfstermansweide. Geen sportprestaties vooraf maar meteen een gezellig feest waar het publiek helemaal los ging. Anders dan anders maar niet minder geslaagd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Neem dan een kijkje op www.triathlonholten.nl

Ga terug...