Contouren ontwerp Structuurvisie Rijssen Centrum 2025 helder - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Contouren ontwerp Structuurvisie Rijssen Centrum 2025 helder

Geplaatst op: 06-07-2015 |

Krimp van het kernwinkelgebied, het verbeteren van het verblijfsklimaat in het centrum, meer mogelijkheden en flexibiliteit aan de rand van het centrum en het versterken van de werkgelegenheid zijn speerpunten in de Structuurvisie Centrum Rijssen (SCR2025) in wording.

Afgelopen maanden is de basis gelegd voor een ontwerpstructuurvisie. Dit doet de gemeente niet alleen. Samen met ondernemers en gebruikers van het centrum ontstaan mooie ideeën. Adviezen, reacties, dromen, inloopavonden, presentaties en gesprekken helpen bij het maken van de visie voor het centrum.

Wethouder Roland Cornelissen: “Ik vind het mooi om te zien hoe de toekomst van het centrum leeft. Ondernemers gingen bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten met elkaar in discussie wat de waarden van de Rijssense kern zijn en waar de focus moet liggen in de komende jaren. Ook inwoners hebben hun steentje bijgedragen en hebben hun reactie ingediend of toegelicht tijdens de inloopavond. Het centrum is een plek voor iedereen, dus een ieders inbreng stellen we dan ook zeer op prijs”.

Op dit moment wordt er nog volop gewerkt aan de ontwerpstructuurvisie. De gemeenteraad geeft in het najaar van 2015 haar opinie over deze ontwerpvisie. Hierna volgt de terinzagelegging. De gemeenteraad stelt de structuurvisie uiteindelijk vast. Hiermee wordt de nieuwe structuurvisie een toetsingskader voor nieuwe ontwikkelingen in het centrum van Rijssen.

Meer informatie over het project vindt u op onze website (via http://www.rijssen-holten.nl/organisatie/publicatie/structuurvisie-centrum-rijssen-2025).

Ga terug...