Matig bezochte wijkavond buitengebied Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Matig bezochte wijkavond buitengebied Rijssen-Holten

Geplaatst op: 07-07-2015 |

Veel inwoners van het buitengebied in Rijssen-Holten lieten het afweten tijdens de door de gemeente Rijssen-Holten georganiseerde wijkavond over het buitengebied. De wijkavond vond dinsdag 30 juni plaats in het gemeentehuis in Rijssen. Hoogstwaarschijnlijk was het zeer warme weer hier debet aan, maar de ongeveer 40 belangstellenden, waaronder het bijna voltallige gemeentebestuur en diverse beleidsambtenaren, kregen 'waar voor hun geld' door de levendige discussies.

Na zijn welkomstwoord gaf burgemeester Arco Hofland een overzicht van de werkzaamheden die door de gemeenteraad en het college worden uitgevoerd. Ook gaf hij een overzicht van de uitgevoerde plannen die in laatste periode in het buitengebied zijn uitgevoerd. Hij gaf aan dat het gemeentebestuur diverse locaties heeft bezocht naar aanleiding van vragen van buitengebiedbewoners. Het betrof onder andere de gevaarlijke situatie nabij de Wethouder H.H. Korteboslaan- Enterstraat, de verkeerssituatie bij de Maatgravenweg, de overlast nabij restaurant Het Schwarzwald, de locatie in 't Opbroek nabij Reggesteyn en omgeving waar veel te hard wordt gereden en waar de bermen kapot worden gereden en waar nabij de school veel zwerfvuilaanwezig is. Ook werd de plek bezocht waar een speeltuintje is gepland in 't Opbroek.

Nadat zich het gezelschap zich in twee groepen had opgesplitst, vonden de discussies plaats. Gespreksonderwerpen waren er voldoende. Naar voren kwam de volgende zaken: buitengebiedbewoners vroegen om meer vroegtijdig overleg bij te maken plannen; ontwikkeling met betrekking Reggesteyn; milieuververvuiling en geluidsoverlast door buggy's, omdat ze de natuur verpesten en het wild verstoren; verkeerssnelheden op diverse wegen en handhaving gesloten verklaring; sluiten van motorcrossveld aan de Holterstraatweg, veel lawaaioverlast, crossers verplaatsen zich naar andere straten in Rijssen, te veel bezoekers uit andere gemeenten; verlichting tussen de Singelweg en de Enterveenweg; riool/afvalheffing waar één huisnummer aanwezig is en twee keer riool/afvalheffing wordt betaald voor inwonende ouders; glasvezel in het buitengebied; twee dezelfde poscodes voor verschillende wegen en dat geeft verwarring en onveilige verkeerssituaties tijdens bruiloften bij hotel De Sallandse Heuvelrug.

Tijdens deze discussieronde kregen de deelnemers voor zo ver het mogelijk was een antwoord op de gestelde vraag. De gemeente Rijssen-Holten geeft in een later stadium de bezoekers van de wijkavond schriftelijk antwoord op de gestelde vragen.

Ga terug...