Snoeien voor het goede doel In Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Snoeien voor het goede doel In Rijssen-Holten

Geplaatst op: 07-07-2015 |

Het snoeisel van de Taxus baccata wordt dit jaar ter beschikking gesteld aan de medische wetenschap. Daarmee geeft het college van burgemeester en wethouders uitvoering aan het voorstel van D66, waarin hierom gevraagd werd.

In het snoeisel van de taxus (Taxus baccata) zit namelijk baccatine, een basisgrondstof voor chemotherapie.

Stichting Vergroot de Hoop
Vanuit de gemeente is contact gezocht met de organisatie Vergroot de Hoop, een stichting die zich inzet voor de bestrijding van kanker. Aanvankelijk was het de bedoeling van deze organisatie om zelf snoeiwerkzaamheden uit te voeren. Dit bleek bij nader inzien niet haalbaar voor de organisatie. Voor de gemeente is dit echter geen reden om af te haken.

Wethouder Jan Aanstoot: “Ik vind het belangrijk dat we dit initiatief ondersteunen. Niet alleen omdat we dat vorig jaar als college hebben toegezegd, maar ook omdat ons afval hergebruikt wordt en juist op een manier waarop het zoveel kan betekenen voor anderen”.

Snoeiperiode
De komende weken tot eind augustus is de gemeente bezig met snoeiwerkzaamheden op de begraafplaatsen in Rijssen en Holten. Het snoeisel van de taxus, die daar volop aanwezig is, wordt verzameld en beschikbaar gesteld aan de stichting. Op deze wijze hoopt de gemeente een klein steentje bij te dragen aan de bestrijding van kanker.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.vergrootdehoop.nl.

Ga terug...