Gouden ringen blijken nep - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gouden ringen blijken nep

Geplaatst op: 01-08-2006 |

Rijssen - Op maandag 31 juli werd omstreeks 10.50 uur bij de politie gemeld, dat er op parkeerplaatsen langs de A1 in Holten gouden sieraden te koop werden aangeboden door inzittenden van een grijze Mercedes. De politie trof de auto niet meer aan, maar kreeg kort daarna een tweede melding dat de bedoelde auto zich nu bij het Station NS in Rijssen bevond.
De politie trof de grijze Mercedes en inzittenden inderdaad bij het Station NS aan en zag nog net hoe een van deze personen buiten de auto stond en een andere automobilist aansprak. Bij het zien van de politie stapte deze man snel weer in de Mercedes. De andere automobilist, een 39 jarige man uit Wierden, vertelde de agenten dat de inzittende van deze auto hem zojuist gouden sieraden te koop hadden aangeboden.
De politie hield daarop vier inzittenden van de Mercedes, allen Roemenen afkomstig uit Duitsland, aan wegens mogelijke oplichting. In de auto van de verdachten trof de politie meerdere goudkleurige ringen en kettingen, alsmede een hoeveelheid geld aan en nam deze goederen in beslag.
Uit onderzoek door een juwelier bleek dat de sieraden niet van goud waren, maar vermoedelijk van koper.
De 39 jarige Wierdenaar deed aangifte van poging tot oplichting. Twee van de vier verdachten, een 30 en een 23 jarige man, kregen een proces-verbaal wegens poging tot oplichting. De andere twee aangehouden personen werden niet vervolgd. Na verhoor konden de verdachten het bureau weer verlaten.

Ga terug...