Wereldkampioenen bij start VIRO Criterium Cup Twente in Enter - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wereldkampioenen bij start VIRO Criterium Cup Twente in Enter

Geplaatst op: 09-07-2015 |

Met een ijzersterk startveld maken de vrouwen zaterdag in de Ronde van Enter hun debuut in de VIRO Criterium Cup Twente. Voor hen wordt het klassement dit jaar voor het eerst georganiseerd. Daarbij komen kan het eerste criterium direct op een flink aantal opvallende deelnemers rekenen, waarbij het internationale gehalte groot is. Aan de start staat onder meer de complete Australische baanploeg die op dit moment wereldkampioen is op de ploegenachtervolging. Ook de mannen rijden in Enter de eerste koers in de VIRO Criterium Cup Twente 2015 en ook bij hen is het deelnemersveld erg sterk.
​​
De Ronde van Enter voor vrouwen start zaterdag om 17.15 uur. Wat opvalt aan het deelnemersveld is het aantal zogenaamde UCI-rensters, wielrensters uit professionele teams, die deelnemen en de flinke internationale inbreng. Het peloton zal bestaan uit rensters die afkomstig zijn uit liefst drie verschillende werelddelen. Naast de Nederlandse vrouwen komen de deelneemsters uit Australië, de Verenigde Staten, Bermuda, Puerto Rico en Duitsland.

Zo doen de Australische topwielrensters Melissa Hoskins (Orica-AIS) en Annette Edmondson (Wiggle-Honda) zaterdag mee, evenals nationale toprensters als Vera Koedooder (Bigla) en Nina Kessler (Lensworld-Zannata). De laatst genoemde is een ploeggenote van de Enters Marissa Otten. Zij rijdt een thuiswedstrijd. Ook voor Mariël Borgerink uit Oldenzaal, eveneens rijdend voor Lensworld-Zannata, en Rabo-Liv wielrenster Moniek Tenniglo uit Albergen is het bijna een thuiskoers.

Steven Lammertink en anderen
Een jaar geleden was het Maurits Lammertink die ‘zijn’ Ronde van Enter op zijn naam schreef bij de elite mannen. Inmiddels is hij opnieuw professional wielrenner en dus mag hij niet meer starten. Tijd voor een volgend familielid om het stokje over te nemen, zo lijkt het. Maurits’ jongere broer Steven is zaterdag namelijk één van de grote favorieten. Onlangs werd hij voor het tweede jaar op rij met overmacht Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften. Lammertink steekt dus in een goede vorm.

Maar er zijn direct kapers op de kust. Als het gaat om de zege in de Ronde van Enter, waar de mannen om 19.45 uur starten, maar ook om de blauwe leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente. Zo zijn sterke continentale renners als Dylan van Zijl (Harderwijk), Gino Luca Vierhouten (Hulshorst) en Rens te Stroet (Keijenborg) van de partij. Regionaal vuurwerk mogen we verwachten van onder meer Robin Lowik uit Vriezenveen en Nederlands kampioen bij de elite zonder contract, Mark Schreurs uit Aalten.

Ga terug...