Onttrekking van wegen en weggedeelten aan openbaar verkeer - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Onttrekking van wegen en weggedeelten aan openbaar verkeer

Geplaatst op: 10-07-2015 |

Het college van B & W van de gemeente Rijssen-Holten stelt de raad voor om een aantal wegen en weggedeelten in de gemeente te onttrekken aan het openbaar verkeer. Een gedeelte van deze wegen/weggedeelten is gelegen in het natuurontwikkelingsgebied Landinrichting West.

De wegen/weggedeelten die aan het openbaar verkeer worden onttrokken: het weggedeelte 3e Dwarsweg door de Leiding in Rijssen is aan het verkeer onttrokken omdat dit weegedeelte in gebruik is als cultuurgrond.

De volgende wegen worden aan het openbaar verkeer onttrokken omdat ze hun oorspronkelijke functie hebben verloren: het gedeelte Kluinveenweg tussen de Rietweg en Legakker; gedeelte Zwilweg tussen de Rietweg en Legakker; Trippenweg; Mattenbies; De Wiep; Zeggeweg in Rijssen.

De Kluinveenweg en de Zwilweg worden rechtstreeks overgedragen aan Staatsbosbeheer. De Trippenweg, Mattenbies, De Wiep en de Zeggeweg worden in eigendom overgedragen aan de provincie Overijssel.

Het ontwerp onttrekkingbesluit heeft vanaf 6 mei gedurende zes weken ter inzage gelegen. Een tweetal eigenaren heeft zienswijzen ingediend ten aanzien van de Trippenweg; zij hebben op dat weggedeelte een inrit om vanaf de Trippenweg naar de landbouwpercelen te rijden. Bij de verkoop van de Trippenweg wordt een zakelijk recht van overpad gevestigd ten gunste van beide landbouwpercelen. In de verkoopovereenkomst van de grond wordt wel bedongen dat deze wegen binnen het beheer van de natuurbeheerder als fiets-en voetpaden en ruiterroute toegankelijk worden gehouden voor fietsers, wandelaars en ruiters.

In Holten wordt het gedeelte Menumsweg aan het verkeer onttrokken omdat dit een vervallen weggetje betreft. Nadat de raad de onttrekkingbesluiten heeft vastgesteld, kan de hand worden gelegd aan de nieuwe wegenlegger en deze wordt aan het college ter vaststelling aangeboden.

Ga terug...