De Jong en Koedooder winnen Ronde van Enter - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

De Jong en Koedooder winnen Ronde van Enter

Geplaatst op: 12-07-2015 |

Robert de Jong heeft zaterdagavond de eerste wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente gewonnen. De wielrenner uit Zeewolde, rijdend voor het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, reed in de Ronde van Enter solo naar de zege. Hij is ook de eerste leider in het klassement van de elite/beloften. De Jong had het kunstje al af kunnen kijken van Vera Koedooder uit Apeldoorn. Zij wist eerder op de avond de wedstrijd voor vrouwen ook al solo te winnen. Ook Koedooder leidt in de VIRO Criterium Cup Twente.
​​
Nadat een flinke groep de rest van het peloton op een ronde achterstand had weten te zetten, reed De Jong weg met drie andere renners. Met nog enkele ronden te gaan zag hij vervolgens zijn kans schoon. De Jong plaatste nog een aanval, leek aanvankelijk geen ruimte te krijgen, maar kon uiteindelijk toch een niet te overbruggen voorsprong opbouwen. Zijn ploeggenoot Wessel Zennipman uit Zutphen werd tweede en Robin Lowik uit Vriezenveen finishte op de derde plaats.

Vrouwen
Voor de elite, beloften en amateur vrouwen is de VIRO Criterium Cup Twente dit jaar nieuw. Daarbij lieten de wielrensters in Enter direct zien dat er van hen strijd verwacht mag worden. Koedooder behoorde niet tot een kleine kopgroep, maar dichtte zelf het gat en wist na vele aanvallen in de finale weg te rijden. Daarmee wist de renster van internationaal topniveau haar klasse te tonen. Achter haar sprintte Nina Kessler naar de tweede plaats. Derde werd de Duitse Melanie Hessling.

Ga terug...