Blauwalg in stadsbeek De Weijerd - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauwalg in stadsbeek De Weijerd

Geplaatst op: 20-07-2015 |

Op basis van visuele inspectie is blauwalg in De Weijerd geconstateerd. De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water. Het gaat om een soort die giftig is. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteriƫn die in stilstaand water naar het licht groeien bij hoge temperaturen in voedselrijk water. De gemeente probeert door meer te verversen doorstroming te krijgen. Hiermee wordt geprobeerd het probleem op te lossen.

Gevaar voor volksgezondheid

Mensen die in contact komen met het water kunnen huiduitslag en maag- en darmproblemen krijgen. Dat kan gebeuren bij het inslikken van water of als men via de huid of ogen in contact komt met de blauwalgen. Voor mensen die toch in aanraking komen met het water is het voldoende om daarna goed te douchen. Kleine kinderen zijn kwetsbaarder, omdat zij vaak relatief meer water binnenkrijgen dan volwassenen. Dieren die het water drinken, kunnen ernstig ziek worden of er zelfs aan overlijden. Bij zieke honden is het verstandig om bij een bezoek aan de dierenarts te melden dat het dier met blauwalgen in aanraking is geweest.

Waarschuwingsbordjes

De gemeente plaatst waarschuwingsbordjes bij de vijver. Mensen wordt aangeraden om contact met het water te vermijden en honden niet te laten zwemmen of van het water te laten drinken.

Locaties

Ook op andere plaatsen in de gemeente is sprake van stilstaand water. Mocht daar ook blauwalg geconstateerd worden, dan worden ook bij die locaties waarschuwingsbordjes geplaatst.

Voor meer informatie, zie ook de website van het Waterschap Vechtstromen.

Ga terug...