Rijssense Museumdag donderdag 6 augustus - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssense Museumdag donderdag 6 augustus

Geplaatst op: 31-07-2015 |

De Rijssense Museumdag valt op donderdag 6 augustus aanstaande. Alle culturele instellingen in Rijssen doen mee. Bovendien bieden de instellingen hun bezoekers een gereduceerd tarief aan! U kunt een mooie dag beleven met bezoeken aan het Leemspoor, de Pelmolen, de Enterse Zomp en de twee Rijssense Musea.

Bij de Rijssense Musea ziet u in het Internationaal Brandweermuseum allerlei werktuigen van brandweerkorpsen van over de hele wereld. Kinderen kunnen het uitrukken van de brandweer meemaken. Deze dag rijdt ook de brandweerauto. Voor € 3,00 maken de kinderen een rit van 20 minuten mee. In het Rijssens Museum is de geschiedenis van leven en werken in de stad Rijssen te zien. Als extra activiteit is er een zandstrooier. Het zandstrooien is een prachtige traditie om te aanschouwen. In het Rijssens Museum ziet u tevens de tijdelijke expositie 'De wereld in Meccano! Meccano Gilde Nederland toont kunnen in Rijssen; fraaie modellen en installaties van origineel materiaal'. Bovendien kunt u buiten op de hof weer de spelletjes uit de jaren twintig beoefenen. Op het terras bij de musea kan wat gedronken worden. Ook deze donderdag is de entreeprijs verlaagd! Een volwassene kan een museum al bezoeken voor slechts € 3,00 en een kind voor € 2,00.

De Enterse Zomp vaart deze dag vanaf de Pelmolen over de Regge. Mooi liggen de weilanden links en rechts van deze meanderende rivier. Een vaart kost slechts € 2,50 voor een volwassene en € 2,00 voor een kind. Bij de aanlegplaats van de Zomp staat de Pelmolen. Bij een beetje wind kunt u de molen binnen zien werken. Kinderen kunnen kijken hoe olie wordt geslagen voor € 1,00 en volwassenen voor € 2,50. De molen zal die dag feestelijk zijn opgetuigd.

Het Leemspoor loopt door bossig gebied waar vroeger de klei werd vervoerd naar de steenfabrieken. Voor € 3,00 per persoon breng een fijne rit in het open smalspoortreintje u naar de tentoonstellingsruimte waar oud materieel staat. De nieuwste aanwinst van het museum is daar te zien. Het is een locomotiefje, type Diema DFL 10. Ook bij dit museum kunt u wat drinken.

Voor meer informatie www.leemspoor.nl

Ga terug...