Nieuwe concerten op de Deel - Radio 350

Nieuwe concerten op de Deel

Geplaatst op: 04-08-2015 |

Met trots kondigen wij u de musici aan die het komende seizoen te beluisteren en te zien zullen zijn in onze Concerten op de Deel.

Zondag 25 oktober 2015 om 16.00 uur
Het Delta Piano Trio

Dit jonge en zeer talentvolle pianotrio speelt voor u een uitdagen programma: Felix Mendelssohn - Pianotrio Nr. 1 in d Op. 49, Frank Martin - Trio Sur des mélodies populaires Irlandaises, Anton Schönberg - Verklärte Nacht, in de bewerking van E. Steuermann. Het Deltatrio bestaat uit de drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Het trio is opgericht in 2013 en is sindsdien opgetreden in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Litouwen, Groot-Brittannië, Rusland en de Verenigde Staten. Het Delta Pianotrio heeft ook al verschillende prijzen gewonnen, zoals de 1e Prijs op de '7th International S. Vainiunas Competition for Chamber Music' in Vilnius (Litouwen), de prijs voor hun interpretatie van Haydns Zigeunertrio op de isa14 cursus in Reichenau (Oostenrijk), en de Eerste Prijs op het Salieri-Zinetti Internationale Kamermuziekconcours 2014 en een recital in New York tijdens het New York Kamermuziekfestival.

Uit de pers: '...met jeugdige frisheid, veel ideeën, gedurfde humor en grote diepgang verrassen ze het publiek. Als beloning kregen zij een langdurig applaus. Niet alleen hun sterke podiumpresentatie en het prachtige spel zijn een genot, maar ook hun speelhouding, het onderlinge oogcontact en de zichtbare inspanning, de overweldigende fortissimo passages - dat alles maakt het tweede deel van het concert een absoluut hoogtepunt voor alle zintuigen. Men had graag meer gehoord...'

Zondag 10 april 2016 om 16.00 uur
Shuann Chai, Shunske Sato en Mattijs van der Woerd

Het volgende concert is op zondag 10 april 2016 om 16.00 uur. Wij hebben de gelauwerde pianiste Shuann Chai bereid gevonden om weer een concert bij ons te geven. Deze keer neemt zij twee gerenommeerde collega's mee: bariton Mattijs van de Woerd en violist Shunske Sato.
Deze bijzondere combinatie levert een heel origineel programma op met- naast Robert Schumann 's beroemde Dichterliebe, Op.48 - ook werken van onder meer Louis Spohr, Morgen van Richard Strauss (bariton en piano met obligaat viool), Poulenc en Paolo Tosti.

Noteer vast in uw agenda: 10 april 2016! Dit middagconcert wordt – evenals bij ons Lustrumconcert - voorafgegaan door een masterclass, deze keer gegeven door Shunske Sato en Shuann Chai voor duo's viool/piano.

Ga terug...