Eik Houtweg moet wijken vanwege de veiligheid - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Eik Houtweg moet wijken vanwege de veiligheid

Geplaatst op: 05-08-2015 |

Het college heeft besloten dat de eik moet worden gekapt nabij het perceel Houtweg 13 in Holten. De boom kan er om veiligheidsredenen niet meer blijven staan. Hiermee is ook een beslissing genomen op de 10 bezwaarschriften van buurtbewoners die over deze boom bij de gemeente zijn ingediend.

De boom moet gekapt worden omdat de wegsituatie niet meer voldoet de eisen. De boom heeft rondom de stam gezorgd voor een forse wortelopdruk tot wel 40 cm boven het gemiddelde straatniveau. Dit zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. De gemeente is aansprakelijk voor de gevolgen van deze gevaarlijke situaties. De wortelopdruk heeft ook tot gevolg dat sommige woningeigenaren niet meer op een veilige manier hun perceel kunnen bereiken.

Bezwaren
Tien bewoners van omliggende woningen hebben een bezwaarschrift ingediend tegen het verdwijnen van deze mooie boom. Nadat de commissie bezwaarschriften deze bezwaarmakers heeft gehoord, adviseerde de commissie bezwaarschriften de bezwaren ongegrond te verklaren.

Overleg met omwonenden
Wethouder Jan Aanstoot heeft twee keer overleg gevoerd met de bezwaarmakers. Er is naast de al vier onderzochte alternatieven nog een vijfde optie onderzocht. Uitgangspunt is daarbij geweest dat het college na wilde denken over een alternatief, mits dit een oplossing vormt voor een langere levensperiode van deze mooie eik. Zonder dat de veiligheid van het verkeer op de weg in het geding komt en de toegang tot de percelen aan de Houtweg gewaarborgd blijft.

Vier opties hadden betrekking op verandering in de openbare ruimte. Deze onderzochte opties hadden tot gevolg dat ze het probleem van de veiligheid op de weg niet op zouden heffen. Eén andere optie kon alleen uitgevoerd worden als derden grond beschikbaar zouden stellen aan de gemeente voor het omleggen van de weg. Het bleek helaas niet mogelijk te zijn hiervoor grond te verwerven op vrijwillige basis. De gemeente gaat een nieuwe boom in de omgeving herplanten.

Ga terug...