Sportcafé na afloop Fletcher Top Toernooi - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Sportcafé na afloop Fletcher Top Toernooi

Geplaatst op: 06-08-2015 |

Op de tweede en afsluitende dag van het Fletcher Top Toernooi, voorheen de Derby Days, vindt zaterdagmiddag 8 augustus in de Businessruimte van Excelsior'31 boven de hoofdtribune op sportpark De Koerbelt vanaf 16.30 uur een voetbalcafé plaats.

De aanvang is direct na de finale die om 16.00 uur begint en een half uur duurt. De prijsuitreiking betekent meteen ook de aanvang van het programma van het voetbalcafé.

Vervolgens is de huldiging van de winnaars van het populaire sterrenklassement van Twentesport.com, dé internetsite voor (top)sport in en van Twente, sinds een jaar eigendom van Uitgeverij de Roskam, van het gelijknamige Twentse nieuws- én opinieweekblad.

Bij de topamateurs van hoog-spelende Twentse voetbalclubs werd Hakim Ezafzafi, de veel-scorende spits van Excelsior'31, afgetekend winnaar van het sterrenklassement. Hij krijgt zaterdag de bijbehorende bokaal uitgereikt. Dat geldt ook voor Simon Cziommer, wiens contract bij Heracles Almelo weliswaar niet werd verlengd, maar wiens speelminuten (meestal een helft) dermate effectief waren dat ze werden gehonoreerd met voldoende sterren voor de eerste plek in het Twentesport.com-klassement bij de profs. Met de beide winnaars vindt onder leiding van journalist Gijs Eijsink een gesprek plaats, over hun prestaties, hun reacties en hun toekkomstplannen.

Eijsink leidt vervolgens ook een discussie met bestuurders, trainers en spelers van topamateurclubs die aan het Fletcher Top Toernooi deelnemen, over met name de ambities en verwachtingen bij DOS'37, Excelsior'31 en SVZW, die zijn ingedeeld in de voor Twente veelbelovende hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Ook vindt een gesprek plaats met betrokkenen van zondaghoofdklasser Quick'20 uit Oldenzaal en de Tubbergse runner-up TVC'28 dat in de eerste klasse zondagvoetbal uitkomt.

Saillant is dat enkele ex-spelers van Excelsior naar Wierden verkasten en nu voor SVZW uitkomen en dat succestrainer Philip Agteres van DOS'37 een verleden heeft als oefenmeester TVC'28 en als speler ooit furore maakte bij zowel Excelsior'31 als SVZW. Op zijn beurt contracteerde Excelsior'31 het trainersduo Rob Snijders en René Roord losweekte bij Quick'20. Veel kruisverbanden dus. Het voetbalcafé zal behalve in het teken staan van vooruitblikken, bespiegelingen en verwachtingen en daarom ook een soort reünie zijn.

Ga terug...