Voorlaatste Zomermuseum bij het kasteel - Radio 350

Voorlaatste Zomermuseum bij het kasteel

Geplaatst op: 06-08-2015 |

Donderdag 13 augustus is er weer een Zomermuseum bij het kasteel. Die dag kunt u het kantklossen zien. Een paar vrouwen tonen u deze prachtige traditionele techniek. Met deze techniek maken ze niet alleen bandwerk maar ook modern kantwerk. Daarbij is deze donderdag de entreeprijs weer verlaagd! Een volwassene kan een museum al bezoeken voor slechts € 3,00 en een kind voor € 2,00.

In de tentoonstelling van het Rijssens Museum ziet u de geschiedenis van de stad. Tevens zijn er bijzondere voorwerpen uit de verzameling van de heer Van Heel te zien. Hij was een van de directeuren was van de vroegere jutefabriek. Voor de technisch geïnteresseerden is er de tijdelijke expositie 'De wereld in Meccano! Meccano Gilde Nederland toont kunnen in Rijssen; fraaie modellen en installaties van origineel materiaal'.

Het Internationaal Brandweermuseum toont oude werktuigen en uniformen van over de gehele wereld. Kinderen kunnen het uitrukken van de brandweer meemaken; terwijl die een brand gaat blussen! Voor een bezoek aan beide musea betaalt u op die dag € 4,50 en uw kinderen € 2,50. Ook kunt u gebruik maken van ons terras voor koffie of fris. De spelletjes uit de jaren twintig van de vorige eeuw zijn ook weer te beoefenen. Er zijn snorrebotjes, maar ook het hinkelen is een ouderwets spel.

Activiteiten tussen 11.00 uur en 16.00 uur
Entree vanaf € 3,00 voor een volwassene
en €2,00 voor een kind

Ga terug...