6e plaats voor Manege Snorrewind - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

6e plaats voor Manege Snorrewind

Geplaatst op: 09-08-2015 |

Zaterdag 8 augustus deed een afvaardiging van de ponyclub van PSV Snorrewind Markelo mee met de Galoppade. Deze Overijsselse Kampioenschappen pony’s werden gehouden in Wanneperveen.

De Markelose Joep en Loes Bronsvoort hadden zich tijdens de kringkampioenschappen eerder al gekwalificeerd voor het springen en Loes mocht ook in de dressuur L1 starten. Met Mickey werd zij kampioen! Hierdoor bemachtigde zij een ticket naar de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap in Ermelo, waar Loes op 29 augustus mag starten. Pony Mickey wordt breed ingezet in het manegewerk. Een knappe prestatie van deze combinatie. Ook mocht zij met Mickey starten bij het springen, maar had hierbij helaas 4 strafpunten. Broer Joep startte met Special Prince in de klasse B springen categorie D. Op de laatste hindernis viel er helaas een balkje af. Hij had vanwege zijn rijstijl prachtige stijlpunten van maar liefst 86. Special Prince is nog geen jaar onder het zadel en is door Joep zelf zadelmak gemaakt en opgeleid. Ook mocht hij starten met Enjoy. Na een foutloos parcours tikte Enjoy in de barrage één balk aan. Ze eindigden op een nette negende plaats.

Voor het verenigingskampioenschap sprong Joep foutloos, liet Loes één balk vallen en reden de uit Rijssen afkomstige Kirsten Bakker en Carmen Noltes beide een foutloos parcours. In de Dressuur kwam Vera Greven (Markelo) in de ring. Zij reed 190 punten. Loes Bronsvoort kreeg 189 punten van de jury, stond er op het protocol van Carmen Noltes 181 punten en kreeg Joep Bronsvoort voor zijn proef maar liefst 192 punten. De plaatsing van de verenigingen wordt pas later in de week bekend gemaakt.

Het viertal van Snorrewind was nog maar kortgeleden opgericht door commandant Dienke Bakhuis, maar besloot toch mee te doen met de kampioenschappen. De uit Geesteren (Gld) afkomstige instructrice van Manege Snorrewind is vorig jaar nog Gelders èn Nederlands Kampioen in de L geworden met het ponyviertal van de IJsselruiters uit Brummen. Het viertal werd vertegenwoordigd door Loes en Joep Bronsvoort, Kirsten Bakker en Vera Greven. Na slechts enkele keren geoefend te hebben en een blessure van één van de pony’s, was het viertal meer dan tevreden met een mooie zesde plaats.

Ga terug...