Paardendagen een succes voor manege Snorrewind - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Paardendagen een succes voor manege Snorrewind

Geplaatst op: 10-08-2015 |

Manege Snorrewind beleefde de afgelopen week drie sportieve dagen. Op het terrein aan de Borkeldweg werden op 1, 2 en 5 augustus de Snorrewindse Paardendagen gehouden.

Ruim 1400 pony- en paardencombinaties kwamen aan de start in de dressuur, het springen en in de afdelingsdressuur. Hoewel ruiters uit het hele land vertegenwoordigd waren, konden ook manegeruiters een F-proef rijden. De beste manegeruiter was de Diepenheimse jeugdruiter Lonne Bannink. De jongste kinderen konden een bixieproef rijden. Een mooie aanloop naar de echte KNHS proeven, die tijdens de Snorrewindse Paardendagen in alle klassen (B t/m Z2) werden gereden. In de twee springringen werd er gestart van het impulsspringen (een lager oefenparcours voor de beginnende springruiter) tot het ZZ springen, waarbij hindernissen van 1.35 meter hoog gesprongen werden.

De beste allround ponyruiter was de uit Deventer afkomstige Fay van Dockum, die uiteindelijk met manegepony Mickey na de dressuur en het springen de meeste punten in het landelijke KNHS klassement reed. Bij de paarden ging de allround eer naar Liselotte de Jong met haar paard Fairytale van de Eschruiters Wierden. In de afdelingsdressuur kwamen maar liefst 16 viertallen aan de start. Zowel pony- als paarden groepen moesten in twee ringen zo synchroon en netjes mogelijk proeven rijden. Bij de pony’s werd de eerste proef gewonnen door Ponyclub Snorrewind. In de tweede ring ging de eerste prijs naar de pony’s van Ponyclub de Bosruiters (Den Ham). Bij de paarden ging bij de L proeven de eer beide keren naar de Eschruiters. In de klasse M/Z mochten de Oosterhofruiters uit Rijssen twee maal het schavot beklimmen.

Ga terug...