Wiezoloop verwacht veel lopers en enthousiast publiek - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wiezoloop verwacht veel lopers en enthousiast publiek

Geplaatst op: 10-08-2015 |

Op zaterdag 15 augustus wordt voor de zeventiende keer de Wiezoloop georganiseerd. Op de oorspronkelijke datum begin juli waren de weersvoorspellingen dusdanig dat de organisatie het niet verantwoord vond om de loop door te laten gaan. Om de jaarlijkse traditie niet te onderbreken zullen de vele honderden hardlopers dit jaar in het laatste weekend van de schoolvakantie de straten van Wierden bevolken.

Het bestuur van de Wiezoloop verwacht dat er komend weekend net zo veel lopers en publiek op af komen als voorgaande jaren. "Het zal vooral een gezellig weerzien worden zo na de vakanties, en het is een mooi moment om het sportseizoen af te trappen", aldus het bestuur. Voor voetbalclubs en andere sportverenigingen is het een prima gelegenheid om te zien hoe het met de conditie van de teams gesteld staat. Ook is het een leuke middag uit voor inwoners van omliggende gemeenten en toeristen die in de omgeving vakantie vieren.

Aangezien het afgelopen weken niet mogelijk was om via de basisscholen kinderen op te roepen deel te nemen aan de Kidsrun hoopt de organisatie dat ouders, vriendjes en vriendinnetjes elkaar motiveren om deel te nemen. Voor de kinderen is er net als voorgaande jaren een rondje van 1 kilometer uitgezet waarop in de verschillende leeftijdscategorieën gelopen kan worden. Hierbij geldt vooral: meedoen is belangrijker dan winnen.

Na de 2,5 kilometer is het vanaf 17.00 uur ruim baan voor de maximaal 1000 deelnemers aan de 5 kilometer. Hiervoor is door de organisatie een nieuwe ronde uitgezet welke 2 keer gelopen wordt. Deelnemers aan de 10 kilometer lopen ook een nieuwe ronde van ruim 3 kilometer welke 3 x gelopen wordt. Beide parkoersen zijn officieel opgemeten en atletiekunie gecertificeert.
Inschrijven voor alle afstanden kan nog digitaal tot en met 12 Augustus via de website van de wiezoloop en zaterdag 15 augustus vanaf 13.00 uur tot een half uur voor de start van de betreffende afstand in Sporthal 'n Dikken.

Starttijden:
Kidsruns vanaf 15.00 uur
2.5 kilometer 15.45 uur
5 kilometer 17.00 uur
10 kilometer 18.00 uur

De hardlopers zullen in de straten van Wierden aangemoedigd worden door vele toeschouwers.
Voor de leukste aanmoedigingsplek wordt een prijs uitgeloofd ter waarde van € 100,-. De jury bestaat uit burgemeester Robben en de rondemiss.

Start en finish van de Wiezoloop is op de Rijssensestraat. Parkeren is mogelijk in de omgeving van de sporthal. Volg de omleidingroute 'P-Wiezoloop'.

Voor meer informatie www.wiezoloop.nl

Ga terug...