Interesse in lokale politiek? Volg gratis cursus - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Interesse in lokale politiek? Volg gratis cursus

Geplaatst op: 13-08-2015 |

De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. ProDemos werkt landelijk en heeft Rijssen-Holten uitgekozen om een gratis cursus aan te bieden voor mensen met interesse in de lokale politiek. Uniek, want na een zorgvuldige afweging is Rijssen-Holten als één van de acht gemeenten geselecteerd waar deze cursus gratis wordt aangeboden. Op 28 september 2015 gaat de cursus Politiek Actief in Rijssen-Holten van start. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Raadsgriffier Hendrik Jan van de Vliert legt uit: “De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden en nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zijn er inwoners die niet direct politiek actief willen worden, maar die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming, of gewoon willen weten hoe de lokale politiek werkt. Ook voor hen is deze cursus zeer geschikt. Een aanrader dus!”

Burgemeester Arco Hofland is blij dat ProDemos Rijssen-Holten heeft uitgekozen: “Deze gratis cursus is een mooie kans voor onze inwoners om kennis te maken met de politiek. ProDemos legt in de cursus uit wat de spelregels zijn van onze democratie en laat zien hoe en wat jezelf kunt doen om invloed uit te oefenen in je eigen gemeente”.

Programma
In de cursus is naast kennis over de gemeente ook aandacht voor vaardigheden zoals debatteren en krijgen deelnemers een training over lobbyen bij de gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus bestaat in totaal uit vijf avonden, met elk een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen ze een (korte) stage bij een politieke partij of bij de gemeente.

De volgende data zijn ingepland:
maandag 28 september 2015, introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
maandag 5 oktober 2015, de gemeente
maandag 12 oktober 2015, de gemeenteraad
maandag 26 oktober 2015, lobbyen bij de gemeente
maandag 2 november 2015, debatteren
vrijdag 13 november, raadsvergadering bijwonen.

Aanmelden
Geïnteresseerde inwoners uit Rijssen-Holten melden zich aan door een e-mail te sturen naar griffie@rijssen-holten.nl of te bellen met de griffie t (0548) 854 531 of 854 532. Dit kan tot uiterlijk21 september. Meer informatie over deze cursus is te vinden op www.rijssen-holten.nl

Ga terug...