De Jong en Kessler slaan dubbelslag in Ronde van Markelo - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

De Jong en Kessler slaan dubbelslag in Ronde van Markelo

Geplaatst op: 15-08-2015 |

​Met een in de laatste ronden ingezette solo heeft Robert de Jong vrijdagavond de Ronde van Markelo op zijn naam geschreven. De wielrenner uit Zeewolde, rijdend voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, sloeg daarmee een dubbelslag. Hij nam de leiderstrui in de VIRO Criterium Cup Twente over van Robin Lowik (Vriezenveen). Bij de vrouwen was Nina Kessler de snelste van een uit zes rensters bestaande kopgroep. De renster uit Velserbroek is de nieuwe leidster in het klassement.
​​
Het publiek in Markelo kreeg spektakel voorgeschoteld van de elite, beloften en amateur mannen. Nadat de ene aanval de andere aanval opvolgde, slaagden acht renners er uiteindelijk in om weg te rijden. Lang reed het peloton op een halve minuut achterstand, maar ze kwamen niet meer terug. In de tussensprints pakte De Jong punten met het oog op het klassement in de VIRO Criterium Cup Twente. Toen uitgerekend hij wegsprong uit de kopgroep had niemand een antwoord. De Jong won, net als in de Ronde van Enter, solo. Achter hem sprintten de zeven andere renners om de tweede plaats. Erik Groen werd tweede, Lars Horring derde.

Drie op een rij voor Kessler
Bij de vrouwen reed Nina Kessler aan het begin van de avond al naar haar derde zege op rij. Afgelopen week won zij ook al in het Belgische Brasschaat en in Steensel. Kessler behoorde tot een kopgroep van zes rensters, waaruit niemand weg kon rijden in finale. Het werd dan ook een sprint en daarin zorgde de renster van het Belgische team Lensworld.nl-Zannata ervoor dat ze zichzelf opvolgde als winnares van de Ronde van Markelo. De Schotse Eileen Roe werd tweede en Kelly Markus derde. Kessler nam de leiderstrui over van Vera Koedooder. Zij kon in Markelo niet aanwezig zijn.

Finales in Goor en Borne
De VIRO Criterium Cup Twente wordt over een week vervolgd in de Ronde van Goor. Die wordt op zaterdag 22 augustus verreden. De mannen rijden dan hun vierde wedstrijd in het klassement. Voor de vrouwen is het criterium in Goor de finale koers. Doordat zowel de uitgetreden leidster Vera Koedooder als de nieuwe leidster Nina Kessler voor hun ploeg de World Cup in Zweden moeten rijden, is het klassement bij hen volledig open. Na de Ronde van Goor rijden de mannen op donderdag 27 augustus ook nog de Ronde van Borne.

Ga terug...