Roy Hoornweg wint Wiezo loop - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
Muziek van toen en nu
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Roy Hoornweg wint Wiezo loop

Geplaatst op: 16-08-2015 |

Ze moesten er in Wierden 16 jaar op wachten. Sinds 1999 was er geen Nederlandse winnaar meer geweest in de internationale 10 kilometer van de Wiezoloop in Wierden. Roy Hoornweg uit Papendrecht maakte zaterdag 15 augustus een einde aan deze reeks en voegde zich in de hall of fame van de Wiezoloop. Bij de dames prolongeerde veelvoudig Belgisch kampioene Veerle Dejaeghere haar titel uit 2014. De atleten liepen in Wierden in de 17e editie van het hardloopevenement op een nieuw gecertificeerd parcours.

Rabobank Kidsrun
De start van het Wiezoloop begon met droog weer en een temperatuur van 24 graden. De Rabobank Kidsrun is al jaren de evergreen van de Wiezoloop.Waar vorig jaar clown Rob afscheid nam was er dit jaar het debuut van clown Ronald McDonald. De clown moest zijn illustere voorganger vervangen als racedirector van de Rabobank Kidsrun. Ronald Mcdonald deed dat met verve en na een heuse warming-up starten de deelnemers van alle jeugdafstanden met een blij gemoed. De Rabobank Kidsrun van de Wiezoloop is het prachtige schouwspel van blije kinderen, een enthousiast publiek en trotse ouders en grootouders. Grote indruk maakte Andu Vollema bij de 2.5 kilometer.De atleet van Hanzesport won met grote voorsprong in een tijd van 7.26. Het is de snelste tijd in de historie van de Wiezoloop op deze afstand.

Waypoint 5 kilometer
De Waypoint 5 kilometer was ook dit jaar weer volgeboekt. De 879 deelnemers aan deze populaire afstand mochten debuteren op het vernieuwde parcours van de Wiezoloop. De reacties van de atleten na afloop waren positief. Overal publiek, gezellige sfeer, en een prachtig snel parcours. De start was voor de duizenden toeschouwers al een feest. De langere aanloop over de Rijssense straat naar het centrum, liet een lang kleurig lint zien van het grote hardlooppeloton. Na twee ronden wedstrijd kon Joep Emmen aan de finishlijn als winnaar begroet worden. De Zwollenaar was feitelijk van start tot finish de leider in de wedstrijd. Van Emmen realiseerde een winnende tijd van 16.11 . Op een tweede plaats volgde Hilco Huisjes. De atleet uit Dalen kwam met een tijd van 16.45 over de finishlijn. De strijd om de derde plaats kende een spannende ontknoping. Na een tweestrijd met William van Eeken won Wouter Vreema de strijd om het brons. Bij de dames deed titelverdedigster Renee van Hoof wat van haar verwacht werd, winnen. De atlete liep met een tijd van 17.58 ver weg bij de concurrentie. De tweede plaats was voor Ellis Bebseler die na 18.58 minuten de finishlijn passeerde. Lieve Tollet werd de derde dame in de Waypoint 5 kilometer .De Zwolse lange afstandsloopster volbracht haar wedstrijd in 19.06 minuten.

BDO 10 kilometer
De duizenden toeschouwers in Wierden gingen na afloop van de 5 kilometer er nog eens goed voor staan. De langste afstand van de Wiezoloop, de BDO 10 kilometer is traditiegetrouw de afstand met de meeste topatleten aan de start. De Nederlandse topatleet Roy Hoornweg debuteerde in Wierden. Bij de dames ging de Belgische topatlete Veerle Dejaeghere voor prolongatie van haar titel uit 2014. Van Roy Hoornweg werd veel verwacht. Roy Hoornweg werd voorafgaande aan de wedstrijd een favorietenrol toegedicht. Na een trainingsstage in Roemenië was de Nederlander in topvorm en won gelijk het nationaal kampioenschap 10.000 mtr. Hoornweg heeft Olympische ambities. Ambitie van een sportman die daardoor grenzen moet verleggen. In Wierden liet Hoornweg zien waartoe dat kan leiden. De wedstrijd over drie ronden werd vanaf de start gedomineerd door de blonde pijl uit Papendrecht. Na een ronde passeerde nog een kleine groep kanshebbers de finishlijn. De Belgen Nick Perdon, Regis Thonon, de Eritreese atleet Tekle Mekkonen en de Nederlander Wouter Jansen konden het tempo van Hoornweg nog enigszins volgen. In het verloop van de tweede ronde ging het regenen en nam de atleet van AV Passaat het heft definitief in handen. Roy Hoornweg versnelde en alleen de beide Belgische tegenstrevers Nick Perdon en Regis Thonon bleken in staat om te achtervolgen. Met tien seconden voorsprong ging Hoornweg de laatste ronde in. Drie kilometer later was Hoornweg met een tijd van 29.54. de overtuigende winnaar van de zeventiende Wiezoloop.. Op gepaste afstand volgde als tweede de Belgische hardloper Regis Thonon in 30.20. de derde plaats was voor zijn landgenoot Nick van Peborgh (30.36) Na 1999, toen Gerrit Voortman de Wiezoloop won, kreeg de Wiezoloop met Roy Hoornweg opnieuw een Nederlander winnaar. “Hier kom ik nog eens terug”, aldus een tevreden Hoornweg.
Bij de dames ging Veerle Dejaeghere van start tot finish aan de leiding. De ervaren atlete stond haar voorsprong niet meer af. Haar eigen pupil Hanna Vandenbussche moest op de tweede plaatst alle energie aanspreken om Patty den Ouden voor te blijven. De Nederlandse kende een sterk twee deel van de wedstrijd. Dejaegehere won met een sterke laatste ronde in 33.22 opnieuw de BDO 10 kilometer van de Wiezoloop. Op een tweede plaats finishte Vandenbussche (35.22) Patty den Ouden werd met een derde plaats in 35.31 de beste Nederlandse in de BDO 10 kilometer.

Ga terug...