1e wint nipt bij SVVN (1-2) - Radio 350

1e wint nipt bij SVVN (1-2)

Geplaatst op: 18-08-2015 |

Afgelopen zaterdag waren wij welkom op sportpark Groot Lochter om de 2e oefenwedstrijd van dit seizoen te spelen tegen SVVN uit Nijverdal. De tegenstander voetbalt in de zaterdag 4e klasse en vorig seizoen wonnen we hier nog relatief makkelijk van met 0-6. Deze wedstrijd ging het heel anders en werd pas laat de winnende treffer in ons voordeel gemaakt.

Onder leiding van scheidsrechter Erkelens werd er rond 14:30 uur gefloten op deze zonnige zaterdagmiddag. De eerste minuten hadden de oranje-zwarte mannen al de leiding kunnen nemen, eigenlijk had de bal al in het net van de doelman van SVVN moeten liggen. De Nijverdallers waren op dat moment nog niet over de helft geweest van het veld, maar nog geen minuut later lag de bal toch in het doel van Patriz Loohuis. Twijfelend optreden door enkele verdedigers gaf de aanvalslinie van SVVN de kans om vrij in te schieten. R.K.S.V. moest zich op dat moment herpakken en wist ook meer balbezit te creƫren. In de 23e minuut geeft Adrian Kwintenberg de bal diep op Ronald Brinkman, hij kan met het puntje van zijn dikke teen Gerald ten Hove bereiken die koelbloedig de gelijkmaker op het scorebord zet. In de fase hierna had R.K.S.V. het betere spel zonder echt gevaarlijk voor het doel te worden. In de 41e minuut weet Gertjan Wilbers alleen op de keeper af te lopen, deze te verschalken, maar een verdediger kan de bal nog keren voordat het 1-2 staat. Net voor rust wat het dan Adrian Kwintenberg die een vrije trap op de dwarsligger van het doel schiet waardoor we ons opmaken voor de theepauze met een ruststand van 1-1.

Toen de spelers de rustpauze hadden gehad werd er afgetrapt voor de 2e helft. De eerste 15 minuten was het spelbeeld niet best te noemen aan beide kanten. De ruimtes tussen de linies waren te groot en in balverlies werd er niet compact genoeg gespeeld. Dit resulteerde in de 64e minuut voor een grote kans voor SVVN, rond de 16 meter kon de aanvaller schieten maar hier had Patriz Loohuis een goed antwoord op. Wij waren gewaarschuwd en moesten de laatste 25 minuten uit een andere vaatje tappen om vandaag te winnen. Marthijn Schottert wist enkele minuten later dankzij hard werken en goed voorbereidend werk Anton Acis voor open doel te spelen die gemakkelijk de 1-2 aantekende. Wij dachten dat de overwinning al binnen was, twee minuten later was het de rechtsbuiten van SVVN die voor een leeg doel de bal voorlangs schiet waardoor wij opgelucht adem halen. De laatste minuten waren rommelig, er werden verschillende overtredingen gemaakt in deze verdere sportieve wedstrijd. Sander Bruins kan zijn goede invalbeurt in de laatste minuut bekronen met een doelpunt, maar hij wordt vlak voor de keeper gestuit door een verdediger. Leidsman Erkelens fluit even later voor het einde, eindstand is 1-2 in het voordeel van de Rijssenaren.

De selectie was vanmiddag op fiets naar Nijverdal gekomen en hebben ons de derde helft ook goed vermaakt. Komende dinsdag de eerste bekerwedstrijd, om 19:30 uur (was eerst 19:00 uur) spelen we uit tegen zondag vierdeklasser Hector in Goor.

Ga terug...