29 augustus Provinciaal Kampioenschap Standwerken - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

29 augustus Provinciaal Kampioenschap Standwerken

Geplaatst op: 18-08-2015 |

Het centrum van Rijssen staat zaterdag 29 augustus in het teken van het Provinciaal Kampioenschap Standwerken. Door een samenwerking met de afdeling Standwerken van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel zijn de gemeente Rijssen-Holten, de ondernemersverenigingen Habi en De Hoge Wal en de zaterdagmarkt, in staat om gastheer te zijn van het Provinciaal Kampioenschap standwerken.

Zaterdag 29 augustus brengen ongeveer 30 landelijke bekende standwerkers tussen 9.30 tot 16.30 uur op een ludieke en professionele wijze hun waren aan de man of vrouw. De standwerkers zijn te zien op het Schild, winkelerf Grotestraat, Haarstraat en het plein De Hoge Wal.

De beoordeling wordt gedaan door een mysterie jury, bestaande uit 4 lokale juryleden en 1 door de landelijke organisatie van de standwerkers aangewezen personen. De jury beoordeelt op welsprekendheid, overtuigingskracht en originaliteit.

Kenmerk van de standwerkers is dat zij publiek om de standplaats verzamelen. De werking van het product wordt uitgelegd aan het publiek met een, veelal humoristisch, praatje. Vaak wordt het publiek betrokken bij de uitleg. Daarna is het de kunst om het publiek over te halen om tot aankoop over te gaan. Elke standwerker verkoopt meestal maar één product of een groep van soortgelijke producten.

Omdat het een Provinciaal Kampioenschap is, kunnen we rekenen op de beste standwerkers van Nederland. Er zijn dubbele punten te verdienen voor de ranking om het Nederlands kampioenschap.

Wethouder Bert Tijhof van marktzaken reikt na afloop van het concours de prijzen uit. De prijsuitreiking vindt om 17.30 uur plaats in het restaurant Brödshoes in Rijssen.

Ga terug...