Zaalvoetballers Excelsior’31 maken zich op voor de competitie - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zaalvoetballers Excelsior’31 maken zich op voor de competitie

Geplaatst op: 22-08-2015 |

De zaalvoetbalselectie van Excelsior’31 zit middenin de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. Na een aantal trainingen en oefenwedstrijden, begint het seizoen pas echt op donderdag 3 en vrijdag 4 september.

Excelsior’31 1
Na twee kampioenschappen op rij, komt het vlaggenschip van de vereniging voor het eerst in de historie uit in de Eerste Divisie; het op één na hoogste niveau van Nederland. Tevens speelt het dan mee om de landelijk beker.

Excelsior’31 start het seizoen op vrijdag 4 september In de eerste ronde van deze landelijk beker. Om 21.00 uur, thuis in Sporthal de Reggehal, ontvangt het Jogadores CF/Cagemax 1. Deze tegenstander uit Gorinchem, komt evenals Excelsior’31 uit in de Eerste Divisie B.

Op vrijdag 11 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Excelsior’31 mag het dan wederom opnemen tegen Jogadores CF/Cagemax 1. Ditmaal betreft het een uitwedstrijd in Gorinchem.

De doelstelling voor Excelsior’31 is helder: handhaving. Door het vertrek van aanvoerder Jan Borghuis lijkt Excelsior’31 verzwakt. Daar tegenover staat de terugkeer van goalgetter John Lubbers. De selectie is verder intact gebleven.

Hoewel er weinig bekend is van de andere teams uit de Eerste Divisie en de samenstelling van de selecties, lijkt Excelsior’31 in strijd om handhaving te moeten gaan concurreren met teams als: ZSW/DPN, ZVV Amersfoortse Boys, Rotterdamse Studenten, Jogadores CF/Cagemax en ZVVM/Campus. De favorieten voor de titel zijn vermoedelijk: TZR Fermonia Boys, LZV/Kuypers en WSV/Shoepimp. De laatstgenoemde club uit Apeldoorn is de nieuwe club van Jan Borghuis. Samen met de ex-internationals Dick Hulshorst en Joey Ngarigota zal hij daar de kar gaan trekken.

Excelsior’31 2
Nadat de reserves van Excelsior’31 vorig seizoen op een knullige manier naast een nacompetitieplek voor promotie naar de Topklasse grepen, speelt het team opnieuw in de Hoofdklasse. Excelsior’31 2 wist zich drie seizoenen geleden ternauwernood te handhaven en eindigde de laatste twee jaargangen op een derde en vierde plaats.

Komend seizoen ligt de lat hoger. Het team wil, onder leiding van het duo Gerald Keizer en Arjan Kistemaker, meespelen om de titel. Ten opzichte van vorig seizoen lijkt het team in de breedte sterker te zijn geworden. Excelsior’31 2 neemt weliswaar afscheid van de naar het eerste team overgehevelde John Lubbers, maar krijgt de beschikking over nieuwkomers Ruben Oraile en Miguel Parera (beiden afkomstig van Almelo FC). Ook Sander Kwintenberg sluit weer aan bij het team.

Afgelopen seizoen stak kampioen ESA er met kop en schouders bovenuit. Dit seizoen is er op papier geen duidelijke titelfavoriet. Teams als Drienerlo, DZVV/Fabri.nl, Ruurlo en TFC/Three Musketeers zullen waarschijnlijk samen met Excelsior’31 strijden om de bovenste plaatsen. Misschien kan promovendus Almelo FC verrassen.

Excelsior’31 begint de competitie op donderdag 3 september met een thuiswedstrijd. Het speelt dan om 20.00 uur tegen de studenten van Drienerlo. Dit belooft direct een spannende wedstrijd te worden.

Ga terug...