Kelly Markus eerste eindwinnares VIRO Criterium Cup Twente - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kelly Markus eerste eindwinnares VIRO Criterium Cup Twente

Geplaatst op: 23-08-2015 |

De Schotse wielrenster Eileen Roe en Ivo Stronks uit Aalten hebben zaterdagavond de Ronde van Goor op hun naam geschreven. Roe toonde zich de snelste in de vrouwenwedstrijd. Daarbij bleef ze Kelly Markus uit Hoofddorp voor in een sprint met zes rensters. Sandra van Veghel (Rosmalen) werd derde. Dankzij haar tweede plaats wist Markus de eindoverwinning in de eerste VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen binnen te halen. Bij de mannen bleef Robert de Jong de leider bij de elite en Ruben Tolkamp bij de amateurs.

Net als een week geleden in de Ronde van Markelo, mocht het publiek in Goor smullen van renners die aanvallend reden. Na meerdere demarrages wisten in de vrouwenwedstrijd vijf rensters te ontsnappen. Bij afwezigheid van leidster Nina Kessler wisten zowel Markus als Van Veghel dat ze goede zaken konden doen in de VIRO Criterium Cup Twente. Beide rensters pakten onderweg dan ook veel punten in de tussensprints. Het was Roe die echter de winst greep. “Ik had vooraf gezegd dat ik voor de zege wilde gaan en er lag dus wat druk op”, aldus de Schotse wielrenster. “Maar het is gelukt en daar ben ik blij om.”

Solo zege Stronks
Het spektakel was in de koers voor elite, beloften en amateur mannen al niet veel anders in Goor. Ook daar volgde de ene aanval de andere op, totdat acht renners wisten weg te rijden. In de finale speelden de renners van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, de ploeg van leider Robert de Jong opnieuw een prominente rol. Nadat zij met De Jong al wonnen in Enter en Markelo, was het ditmaal Stronks die met de zege aan de haal ging. Hij reed twee ronden voor het einde weg en won solo. Achter hem werd Melvin van Zijl (Harderwijk) tweede en maakte Gijs Verdick uit Laren het succes van Sensa-Kanjers voor Kanjers compleet met de derde plaats.

Ronde van Borne
Waar de vrouwen hun eerste VIRO Criterium Cup Twente erop hebben zitten, is het voor de mannen nog niet gedaan. Komende donderdag 27 augustus rijden zij in de Ronde van Borne hun finalekoers. De Jong en Tolkamp zijn allebei nog niet zeker van de eindzege en zullen zich dus van hun beste kant moeten laten zien. Om 18.45 uur gaat de wedstrijd in Borne van start.

Ga terug...