Klassiek concert met fluit en orgel in Schildkerk - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Klassiek concert met fluit en orgel in Schildkerk

Geplaatst op: 24-08-2015 |

De Koor- en concertcommissie van de Hervormde Gemeente Rijssen organiseert op zaterdag 5 september weer een concert in de Schildkerk.

Stadsorganist Dick Sanderman bespeelt het orgel, soliste is de jonge Rotterdamse fluitiste Lydia van Mourik. Samen brengen zij een populair-klassiek programma, waarin bekende titels als “The arrival of the Queen of Sheba” van Händel en “Tambourin” van Gossec worden afgewisseld met herkenbare koraalmuziek en verrassende eigen composities van Dick Sanderman. Lydia van Mourik is een “rising star” onder de fluitisten. Twee jaar geleden behaalde zij haar einddiploma aan het conservatorium in Rotterdam. Haar carrière heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt: zij is bijna wekelijks te horen in allerlei concerten, ze werkt mee aan cd-opnames en zij heeft daarnaast een lespraktijk met zo’n 35 leerlingen rond Rotterdam.

Dick Sanderman behoeft in Rijssen geen introductie: als kerkorganist van de Hervormde gemeenten in Rijssen en Hellendoorn en als stadsorganist voor het orgel in het gemeentehuis is hij al tientallen jaren een bekende naam in het culturele en kerkelijke leven van de Reggestad. Binnenkort viert hij zijn 40-jarig jubileum in dienst van de Rijssense Muziekschool.

Het concert op zaterdag 5 september begint ’s avonds om half acht. De toegang is gratis; wel is er collecte aan de uitgang.

Ga terug...