Concert in de Brusselzaal op 3 september - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Concert in de Brusselzaal op 3 september

Geplaatst op: 26-08-2015 |

Donderdag 3 september vindt er in de Brusselzaal van het Stadhuis te Rijssen weer een concert rondom het voormalige stadhuishal-orgel plaats.Organist Jan-Geert Heuvelman speelt met Concerti Amici , bestaande uit Jeanine Heij (viool), Nelske Baan(fluit) en Rianne van Galen (cello), een aantrekkelijk programma met werken van Bach, Krebs, Van Noordt, Corelli, Kellner en Caldara.

Jan-Geert Heuvelman (1984) studeerde orgel en beiaard aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits, Bernard Winsemius, Frans Haagen en Henk Verhoef. Daarnaast heeft hij ook schoolmuziek gestudeerd aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Per 1 september start hij met een Master Beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort.

Momenteel is hij werkzaam als docent muziek op het Van Lodenstein College te Amersfoort en schrijft mee aan de nieuwe muziek methode Daarom Muziek. Daarnaast is hij dirigent van het Vocaal Ensemble Rijssen en het jongerenkoor Sjaloom. Hij is hoofdorganist van het Van Eeken-orgel in de Noorderkerk te Rijssen. En in mei 2013 is hij aangenomen als beiaardier van de Eijsboutsbeiaard in de Gudulatoren te Lochem. Verder zet hij zich in voor het ontwikkelen van cultuur in de gemeente Rijssen-Holten door middel van de Cultuur Advies Raad.

Jeanine Heij (1996) begon op negenjarige leeftijd met haar vioolstudie op de muziekschool in Barneveld, waar zij van verschillende docenten vioolles kreeg. In juni 2015 deed ze eindexamen en behaalde haar
D-diploma. Gedurende de afgelopen jaren speelde ze in diverse ensembles en werkte zij mee aan o.a. concerten en cd-opnames.

Nelske Baan (1996) begon op 7-jarige leeftijd met haar vioolstudie bij Roelof Klaassen. Ze speelde in verschillende orkesten, waaronder het strijk- en symfonieorkest van de muziekschool. Momenteel speelt ze in het symfonie- en kamerorkest Sjosjanim en in het kamer- en schoolorkest van het Van Lodensteincollege. Daarnaast is ze verbonden aan het ensemble Concerti Amici, waarmee ze diverse optredens heeft verzorgd. Regelmatig verleent ze haar medewerking aan koorbegeleiding en instrumentale concerten.

Rianne van Galen is geboren in 1995 in Amersfoort. Na een jaar Algemene Muzikale Vorming in Barneveld begonnen haar cellolessen bij Benette Sjollema in 2005 en vanaf 2006 volgde Rianne lessen bij Nelleke Hoekstra. Sinds september 2013 studeert Rianne cello bij Yves-Jaap Kruijthof aan de LUCA School of Arts in het Belgische Leuven. Daarnaast speelt ze bij christelijk symfonieorkest Sjosjanim in Amersfoort en speelt ze nog regelmatig met het kamerorkest van het Van Lodenstein College, eveneens in Amersfoort. Ook is ze regelmatig als begeleiding te horen op uitvoeringen en kooravonden.

Het concert begint om 20.00, de toegang is gratis, collecte aan de uitgang.

Ga terug...