Bekerwinst voor R.K.S.V. tegen Borne - Radio 350

Bekerwinst voor R.K.S.V. tegen Borne

Geplaatst op: 26-08-2015 |

Nadat de eerste bekerwedstrijd met 3-1 verloren ging bij Hector, mocht R.K.S.V. het ditmaal thuis proberen tegen BVV Borne. De bezoekers zijn afgelopen seizoen gedegradeerd uit de zondag derde klasse en hadden in de beker eerder gelijkgespeeld met 2-2 tegen Rijssen Vooruit. Verlies voor één van beide ploegen vandaag betekende zo goed als uitschakeling in de beker. In een gelijk opgaande strijd kregen de Rijssenaren de beste kansen en wonnen uiteindelijk verdiend met 1-0.

Het begin was aftastend aan beide kanten en er werden geen echte kansen gecreëerd. Het spel was van beide kanten slordig en meestal was de laatste pass onzorgvuldig. Toch kwamen er wel mogelijkheden in het eerste bedrijf, de eerste grote kans was voor BVV Borne. Na een te korte terugspeelbal van Sander Bruins kon de aanvoerder schuin op de goal af, maar doelman Patriz Loohuis pareerde het harde schot van dichtbij. Hierna kregen de Rijssenaren een grote mogelijkheid om te scoren. Gertjan Wilbers kreeg de bal randje zestien, dreef zichzelf iets te ver naar buiten en probeerde met een laag schot de keeper te verschalken. De uitkomende keeper redde knap, maar met iets meer rust en overzicht bij de aanvaller had dit de 1-0 moeten zijn. Het spel bleef soms gehaast en de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Na rust kwamen Marthijn Schottert en Anton Acis in het veld voor Sander Bruins en Ronald Brinkman. Het begin was voor Borne, de thuisploeg leek de eerste minuten nog niet bij de les. Kansen leverde dit niet echt op, maar veel balbezit en de meeste dreiging kwam van de bezoekers. Na een minuut of tien in de tweede helft nam R.K.S.V. het initiatief over. Jonathan Acis kwam op linksachter Mitchell Troost vervangen en langzamerhand kwamen er kansjes. Er kwamen zelfs grote kansen, waarbij alleen over de afwerking te gemakzuchtig gedacht werd. Toch kwam er een doelpunt, waarbij een luchtje van buitenspel aanhing, voor de thuisploeg. Luen Mensink stuurde Gertjan Wilbers diep en hij gaf de bal breed op Marthijn Schottert die eenvoudig kon scoren. Opluchting aan Rijssense zijde, want bij een tweede verliesbeurt was het bekeravontuur al ten einde. Nu wacht ons zaterdagmiddag een heerlijke Rijssense derby op sportpark De Koele waarbij beide ploegen nog door kunnen bekeren. Als vrijdagavond vanaf 20:00 uur Hector niet weet te winnen bij Borne…

Vrijdagavond spelen we om 19:00 uur tegen de F & E jeugd, een mooie voorbereiding voor de middag erop. Dan komt Rijssen Vooruit op bezoek voor de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Voor beide ploegen is dit de laatste wedstrijd voor de eerste competitiewedstrijd. Zaterdag 5 september spelen we thuis tegen Mariënberg en start ons derde seizoen in de 3e klasse.

R.K.S.V. – BVV Borne 1-0 (0-0)
77. Marthijn Schottert

Opstelling R.K.S.V.:
Patriz Loohuis, Ruud Slagman (C), Luen Mensink, Wim Oosthoek, Mitchell Troost (55. Jonathan Acis), Sander Bruins (45. Marthijn Schottert), Dave Loohuis, Gerald ten Hove, Adrian Kwintenberg, Gertjan Wilbers en Ronald Brinkman (45. Anton Acis).

Ga terug...