De SamenLoop voor Hoop: Een evenement met een lach en een traan - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

De SamenLoop voor Hoop: Een evenement met een lach en een traan

Geplaatst op: 28-08-2015 |

Op 10 en 11 oktober staat er iets groots te gebeuren: de SamenLoop voor Hoop Holten is een lokaal initiatief waarmee vrijwilligers en deelnemers geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Al 27 teams lopen een estafette, bakken, koken en verkopen spullen voor het goede doel.

Inmiddels zijn er al 500 geregistreerde deelnemers en er worden er nog meer verwacht. Teams die zich nog willen aanmelden voor deze wandelestafette wordt aangeraden dit snel te doen want de uiterste inschrijfdatum is 30 september.

Indrukwekkende ceremonies
Het 24-uursevenement bestaat onder andere uit een aantal vaste ceremonies: de opening, waarbij survivors als eregast de eerste ronde lopen onder warme aanmoediging van familie en vrienden. Tijdens de kaarsenceremonie wordt het wandelparcours aan beide kanten verlicht door duizenden kaarsen, in versierde papieren zakken. Een indrukwekkende ceremonie waarbij stil wordt gestaan bij mensen die zijn overleden aan kanker en als steuntje in de rug voor mensen met kanker. De afsluiting vindt de volgende middag plaats, hierbij wordt ook het eindbedrag bekend gemaakt. Ook kinderen van de basisschool kunnen deelnemen door mee te wandelen met een speciale 24-minuten kinder- loop. Naast deze loop is er voor de schoolkinderen een apart programma met kinderanimatie.

Wenszakken
Een van de manieren om het evenement te steunen, is met het kopen van een papieren wenszak. In deze zak komt een kaars te staan die aangestoken wordt voor de kaarsenceremonie. Voor vijf euro kan men een wenszak kopen en versieren met een boodschap voor een dierbare of met een tekening. Na het versieren kan men de wenszak inleveren bij een wandelteam of bij diverse winkels in Holten. Verschillende teams houden ook acties om geld in te zamelen, zo organiseerden zij bijvoorbeeld al een veiling, bingo, muziekoptredens en een picknick.

Gevarieerd programma
Tijdens de wandelestafette is er van alles te doen op het veld, met optredens van uiteenlopende bands en zangers, waaronder Thomas Berge. Op de braderie bieden de teams vermaak en leuke hebbedingetjes te koop aan. Dit alles om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Om de moed er voor de wandelaars ook in de nachtelijke uurtjes in te houden, is er een silent disco.

Iedereen is welkom om te komen kijken en de wandelaars aan te moedigen. De organisatie adviseert wel om zoveel mogelijk met de fiets te komen, vanwege de beperkte parkeerruimte. De SamenLoop voor Hoop begint zaterdag 10 oktober om 13.00 uur op Sportpark Meermanskamp en eindigt precies 24 uur later.

Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/holten of facebook.com/slvhholten.

Ga terug...