Rijssen Vooruit verliest derby - Radio 350

Rijssen Vooruit verliest derby

Geplaatst op: 30-08-2015 |

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen RKSV op het programma. De inzet was poulewinnaar worden en zodoende door te gaan in de beker.

Rijssen Vooruit moest helaas vier spelers missen waardoor trainer Björn Rutten moest puzzelen in zijn elftal. De trainer reserveerde ook een plekje voor hemzelf in de voorste linie.

Vanaf het begin was het RKSV dat het initiatief had en met goed combinatiespel gevaarlijk werd. Mede door slap en naïef verdedigingswerk van Rijssen Vooruit mocht RKSV tot drie keer toe scoren in de eerste helft. Een stand dat geheel tot verhouding stond en tevens de ruststand was.

Na de rust kwam Rijssen Vooruit wat strijdvaardiger uit de kleedkamer en bood de opponent iets meer tegenstand dan in de eerste drie kwartier. Dit leidde tot enkele aanvallen die echter niet altijd gevaarlijk waren. Het was Rijssen Vooruit dat wel de eerste treffer van de 2e helft aantekende. Een voorzet van linkshalf Okan Kandara werd verkeerd beoordeeld door de doelman van RKSV en belandde daardoor rechtstreeks in het doel (3-1).

Niet lang daarna was het echter RKSV dat de wedstrijd definitief op slot gooide door uit te lopen naar 4-1. De wedstrijd was gespeeld en dat was ook wel te merken op het veld. RKSV hoefde niet echt en Rijssen Vooruit was niet bij machte om er weer een wedstrijd van te maken.

De ingevallen Rene Rozendom bracht de marge weer terug naar twee doelpunten door een gave voorzet te bekronen met een even mooie kopbal (4-2). RKSV daarentegen kreeg nog enkele dotten van kansen maar wist er daar maar één van te verzilveren.
Eindstand 5-2 voor RKSV. Een terechte uitslag van de sportieve derby, dat trouwens goed geleid werd door de arbiter.

RKSV bekert door en Rijssen Vooruit kan zich opmaken voor de volgende derby. Op zaterdag 5 september strijdt Rijssen Vooruit om de drie punten tegen Sportclub Rijssen. Aanvang 14.30 uur op het sportpark van Sportclub Rijssen.

Ga terug...