Samsen en Seinen exposeren in Muziekschool Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Samsen en Seinen exposeren in Muziekschool Rijssen

Geplaatst op: 31-08-2015 |

In de Rijssense Muziekschool worden gedurende de maanden september tot en met november kunstwerken geëxposeerd van Bertus Seinen en Karin Samsen, beiden afkomstig uit Nijverdal.

Bertus Seinen schilder vooral stillevens, waarin het onderwerp heel gedetailleerd wordt weergegeven tegen een rustige achtergrond. Heel anders is de stijl van Karin Samsen: op groot formaat doeken schildert zij onder meer dieren. De expositie is dagelijks te bezichtigen tijdens openingsuren van de Muziekschool.

Directeur Dick Sanderman van de Muziekschool nam rond de ingebruikneming van de nieuwe Muziekschool het initiatief om via de Kunstkring Rijssen plaatselijke amateurkunstenaars te laten exposeren in het prachtige gebouw. De serie loopt inmiddels al vijf jaar, met exposities die om de drie maanden wisselen. De laatste tijd worden kunstenaars geworven via de bemiddeling van Heutink Creatief. “Voor de leerlingen van de Muziekschool bieden deze exposities een mooie mogelijkheid om met kunst in aanraking te komen”, vertelt directeur Dick Sanderman. “Regelmatig zien we middelbare scholieren bezig die voor het vak CKV een opdracht maken aan de hand van de schilderijen die hier hangen. Omdat de kunstenaars in de buurt wonen, gaan de scholieren soms zelfs bij de kunstenaar op bezoek voor een interview”.

Amateurkunstenaars die in aanmerking willen komen voor een expositie, kunnen contact opnemen met de Muziekschool: info@muziekschool-rijssen.nl

Ga terug...