Nijverdal kleurt opnieuw Oranje! - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nijverdal kleurt opnieuw Oranje!

Geplaatst op: 06-09-2015 |

Koninklijk Huis fan – en verzamelaar Wilbert Slooijer (45) organiseert op zaterdag 10 oktober 2015 al weer voor de 14e keer de Royals Verzamelbeurs.

Dit evenement, dat tot de gezelligste van Nederland behoort (volgens de bezoekers), stelt Koninklijk Huis verzamelaars in staat elkaar te ontmoeten en Koninklijk Huis gerelateerde artikelen te kopen, verkopen en/of te ruilen. Te denken valt hierbij aan de volgende artikelen: borden, lepeltjes, glazen, ansichtkaarten, boeken en alle overige artikelen waar maar een afbeelding van de Koninklijke Familie op kan staan.

Wilbert Slooijer is zelf de trotse eigenaar van diverse pronkstukken. Als fan van het Koninklijk Huis nam hij 14 jaar geleden het initiatief voor de Royals Verzamelbeurs. Zijn fascinatie voor het Koninklijk Huis is er altijd al geweest. Als 10-jarige jongen las hij in 1980 al de “roddelbladen” met daarin een artikel over het bezoek dat Koningin Beatrix bracht aan de Nederlandse Antillen. Nadien ontdekte hij de koninklijke tijdschriften, rommelmarkten en beurzen die volledig gewijd zijn aan de royalties. De trotse verzamelaar heeft thuis iets van 25 vitrines vol met allerlei mokken, borden, glazen, koektrommels, tegeltjes etc. . Zijn verzameling zal nooit compleet zijn. Kijk, een popster overlijdt op een gegeven moment, maar het koningshuis gaat alsmaar door, geboorten, huwelijken, troonswisselingen komen er steeds weer. En ter gelegenheid daarvan komen er steeds weer nieuwe verzamelobjecten bij. Slooijer denkt zelf dat er in Nederland zo’n 400 tot 500 echte oranjeverzamelaars zijn. Er zijn veel mensen die verzamelen, maar niet iedereen weet dat er jaarlijks 3 specifieke beurzen zijn voor de Koninklijk Huis verzamelaars. In april is er altijd een beurs in oranjestad Buren, in juni een beurs in Wassenaar, en altijd op de tweede zaterdag in oktober de beurs in Nijverdal.
Evenals in de afgelopen jaren zijn er weer verzamelaars uit diverse Europese landen die deze beurs bezoeken. Deelnemers en bezoekers worden verwacht uit Nederland, België en Duitsland.

Plaats van handeling is Zalencentrum Het Vischnet aan de Grotestraat 70 te Nijverdal. De toegangsprijs bedraagt 2 euro. De beurs is geopend vanaf 10.00 uur en duurt tot circa 15.00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.royalsverzamelbeurs.nl

Ga terug...